Mii de vizitatori la Muzeul Golești și Castrul Roman Jidova

0
0

Aproximativ 3000 de vizitatori au trecut pragul Muzeului Golești și Castrului Roman Jidova, sâmbătă, de Noaptea Muzeelor. 

La Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti, elevii voluntari de la Colegiul Național Zinca Golescu au asigurat ghidajul în atmosfera elegantă a conacului. Aici au venit aproximativ 2000 de turiști.

Publicul a putut vizita mai multe expoziții – Reflecții istorice, de Cătălin Drăghici, în Bolnița banului Radu Golescu, Tadeusz Kasiuszko – prețul libertății, în privnița conacului Goleștilor și Fragmente și detalii dintr-un întreg, de Stela Maria Lucici, în Sala de artă contemporană.

De asemenea, publicul a putut vizita muzeul și conacul Goleștilor.
Muzeul Județean Argeș a marcat Noaptea muzeelor prin numeroase activități la Castrul Roman Jidova, cea mai importantă și mai bine păstrată fortificație militară de acest gen de pe traseul Limes-ului Transalutanus, fiind în același timp și singura edificată din piatră. Aici au venit aproximativ 1000 de vizitatori.

Copiii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani au participat la ateliere recreative de arheologie, unde au exersat tehnici specifice săpăturilor arheologice, au modelat vase ceramice și figurine din epoca romană.M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.