”Cu Euro 7 din 2025, vom fi nevoiți să închidem!”

0
  • Șeful Dacia avertizează

Ultimele cerințe ale UE, vis-à-vis de motoarele ce trebuiesc puse pe mașini, le dă mari bătăi de cap șefilor de la Dacia și nu numai. 

Astfel, dacă actuala cerință de a se trece la Euro 7 din 2025 se menține, Mihai Bordeanu, Managing Director Dacia Brand South Eastern Europe și Country Head Romania a declarat pentru economica.net că există riscul ca Uzina să se închidă, deși nimeni nu vrea asta și că speră ca măsura impusă de UE să primească o altă dată de implementare.

”Dacă cei de la Comisia Europeană rămân la părerea că în iulie 2025 va deveni obligatoriu standardul Euro 7, așa cum este scris el acum, nu vom fi gata cu noile produse. E un semnal pe care îl trimitem celor de la CE.

Planul este născut mort în opinia mea. Și nu doar noi, Dacia, spunem că vom fi nevoiți să închidem temporar uzinele, ci și Skoda și alții.

Evident că eu nu-mi doresc să închid uzina de la Mioveni, dar este un mod de a le spune (n.n. – celor de la CE) că trebuie să ne uităm la temă împreună, să discutăm cu specialiștii într-o cameră, și să nu ieșim de acolo până nu înțelegem bine despre ce este vorba” a spus Bordeanu. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.