Încep Zilele Piteștiului!

2

Piteștenii se pregătesc de sărbătoare! De vineri și până duminică, în orașul nostru se va organiza a 31-a ediție a Zilelor Piteștiului. Evenimentele au fost prezentate ieri, în cadrul unei conferințe de presă susținută de primarul Cristian Gentea. 

Edilul piteștean a anunțat că piteștenii vor avea transport gratuit la evenimentele care vor avea loc în parcul Lunca Argeșului, punctul de plecare fiind Teatrul Alexandru Davila.

Autobuzele Publitrans vor circula din 40 în 40 de minute, în intervalul orar 14.00-22.00, însă dacă va fi nevoie, numărul mijloacelor de transport va fi suplimentat, iar timpul de așteptare redus.

Ilarie Isac, Cetățean de Onoare

Astăzi, de la ora 10.00, în cadrul festivităților prilejuite de Zilele Piteștiului care vor avea loc la Filarmonica Pitești, municipalitatea îi va conferi titlul de Cetățean de Onoare lui Ilarie Isac, părintele Simfoniei Lalelelor.

Asociația de proprietari Victoria, cea mai frumoasă din Pitești
Tot astăzi, vor fi premiați și câștigătorii ediției a XI-a a concursului ,,Cea mai frumoasă și cea mai curată asociație de proprietari din Municipiul Pitești”.

Premiul pentru „Cea mai frumoasă și cea mai curată asociaţie de proprietari din Municipiul Piteşti”, în valoare de 10.000 lei, a fost obținut de către asociația de proprietari ,,Victoria”, blocul 89 din zona centru, iar premiile pentru „Cea mai frumoasă și cea mai curată asociaţie de proprietari din fiecare cartier”, în valoare de 2 000 de lei fiecare, au fost câștigate de următoarele 10 asociații: ,,Pasajul Scărilor, 18”, blocul 18, scările A,B, C, D, F, zona Trivale-Mărășești; Zmeura PS38”, blocul PS38, zona Banat-Exercițiu; Dorobanților 10”, blocul 49, cartier Craiovei; Ana”, blocul H5, cartier Războieni; Venus”, blocul B7, scara D, zona Prundu-Frații Golești; Poiana PR”, blocul P30, cartier Tudor Vladimirescu; Sfînta Vineri”, blocul D25, cartier Popa Șapcă; ,Florica B2”, blocul B2, zona Nord-Eremia Grigorescu; ,,Răcnetul Carpaților”, blocul D5, cartier Găvana.

220 de participanți la Trivale3Challenges

Sâmbătă, în jurul orei 10.00, se va da startul celei de-a doua ediții a competiției sportive Trivale3Challenges. Locul de întâlnire este poiana din spatele Grădinii Zoologice Pitești cu acces dinspre strada Grigorești. Asociația Zimbrul Carpatin, organizatorul întrecerii, a anunțat că s-au înscris 220 de concurenți, înscrierile urmând a continua și în ziua concursului, la fața locului.

Organizatorii nu percep taxe de înscriere și vor oferi premii cu ajutorul sponsorilor.

Competiția cuprinde: mountain bike (startul va fi la ora 09:30); cross, probă sportivă de alergare pe teren variat (startul va fi la ora 10:00); orientare turistică (startul va fi la ora 10:30).

Festival de șah în Piața Primăriei

Tot sâmbătă, la ora 10.00, în Piața Primăriei, este programat Festivalul de șah. În cadrul acestuio eveniment, marele maestru internațional Mircea Pîrligras va oferi un simultan de șah. La concursul de șah și-au anunțat participarea peste 150 de pasionați din toată țara. M.D.

2 COMENTARII

  1. Cu vreo 20 de ani in urma primarul cu cele mai multe mandate (inclusiv de arestare) a inchis strada care trecea pe la Biserica Catolica, prin spatele Teatrului Davila si pe la Filarmonica (fostul Cinema Bucuresti).
    Scopul?
    Sa se extinda Piata Primariei pentru a putea gazdui concerte, tarabe si alte chestii de distrat poporul pe banii contribuabililor, adica genul de evenimente anuntate in acest articol.
    Pe atunci edilul cu viziune limitata nu a intuit ca se va construi autostrada de centura a Pitestiului cu punct de descarcare la Podul Viilor, iar traficul rutier din oras se va reorienta pe axa Trivale – Calea Bucuresti – Podul Viilor.
    Azi cei care coboara din Trivale si se duc spre Mioveni sau spre Bucuresti, se ingramadesc fie pe str. Ana Ipatescu (de la Biserica Catolica spre bd. I.C. Bratianu, traseu mai scurt, dar cu Cedeaza trecerea), fie pe str. Maternitatii blocand sensul giratoriu de la spital.
    In plus cei care aleg traseul scurt (Ana Ipatescu – semafor) fac de obicei stanga la semafor si blocheaza banda 1, in paralel cu banda 2 dedicata spre stanga.
    Concluzia:
    Daca Pitestiul ar fi pastrat strada din spatele Teatrului Davila, azi am fi avut pe ea sens unic pe directia Trivale – Calea Bucuresti si altfel ar fi stat treburile la semafor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.