„Metoda Maradona” cu lemne de foc!

0
  • Argeşeni certaţi cu legea au inventat

Cetăţeni din judeţul Olt au fost înşelaţi printr-o metodă nouă de un argeşean, din comuna Bălileşti care le-a vândut lemne. „Metoda Maradona” aşa cum a fost numită de cei care i-au prins pe făptaşi cu ocaua mică, constă în faptul că lemne sunt frumos aşezate într-un autocamion, ca să pară o cantitate mare, doar că la mijloc sunt lăsate spaţii goale mari, iar în realitate lemnele sunt mult mai puţine faţă de cât pretind vânzătorii. Ce spun poliţitii aflaţi din materialul următor. 

”Metoda Maradona cu lemne de foc în sat Salcia, județul Olt… Hai să vedem câți se prind!” este mesajul postat pe un contul de Facebook „Poliţiştii au umor” care însoțește o înregistrare.

Filmarea este făcută de o cameră de supraveghere dintr-o curte acolo unde se află proprietarul cu doi bărbaţi. Unul dintre aceștia ține gazda de vorbă, în timp ce al doilea îl dirijează pe șofer să basculeze încărcătura frumos stivuită în remorcă.

După 2-3 secunde, încărcătura pur și simplu se prăbușește, devenind evident că lemnele de foc au fost frumos aranjate pe un schelet care lăsa liberă partea de jos a remorcii. Astfel, cumpărătorii ajung să plătească de fapt pentru jumătate din cât credeau că achiziționează.

Spațiu gol între lemnele frumos așezate

Imaginile au fost comentare de internauţi. ”Noi îi spunem cutiuța sau cuptorul. Sunt maeștri în prostit în general bătrânii. Majoritatea vin din zona Argeș -Berevoiești”, ”Toți cei care vin din Argeș fac așa ceva! Mare atenție! Așază lemnele pe un schelet, în interior e efectiv gol.

Un aspect ce dă de gândit e următorul: negociază rapid, descarcă rapid și se fac nevăzuți la fel de rapid”, sunt două dintre mesajele lăsate de internauți. Metoda este simplă. Lemnele sunt aranjate în partea jos lăsând goluri mari între ele şi doar la suprafaţă sunt frumos stivuite, interiorul fiind gol.

Dosar penal

„Poliţiştii Secției nr. 6 Poliție Rurală Găneasa s-au sesizat, din oficiu, cu privire la faptul că un bărbat, din comuna Slătioara, ar fi fost indus în eroare de către o altă persoană, care i-ar fi comercializat o cantitate mai mică de material lemnos decât cea stabilită.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat atât persoana vătămată, respectiv un bărbat, în vârstă de 57 de ani, din comuna Slătioara, județul Olt, cât și persoana care i-ar fi comercializat materialul lemnos în data de 19 mai 2023, respectiv un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din comuna Bălilești, județul Argeș”, informează IPJ Olt.

Măsuraţi lemnele cumpărate

La nivelul judeţului Argeş nu au fost înregistrate astfel de plângeri, ceea ce înseamnă că autorii, chiar dacă provin din judeţul nostru acţionează cât mai departe de casă.

„Metoda este mult mai probabil să fie utilizată când mijlocul de transport este basculabil, iar vânzătorul găsește o scuză să plece repede și nu este o persoană cunoscută celui care cumpără. Soluția, pentru cumpărător, rămâne de a conveni cu vânzătorul de material lemnos să plătească după ce măsoară lemnele, la locația de destinație. Lemne pot fi măsurate între doi ţăruşi bătuţi în pământ la distanţă de un metru unul de altul, stivuite până un metru înălţime. Când se așează lemnele vede ce lungime rezultă” a explicat Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeş. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.