A furat din încasări peste 50.000 lei

0

Angajatul unei firme de construcţii va fi trimis în judecată fiind acuzat că ar fi adus un prejudiciu firmei la care lucra de peste 60.000 lei. Bărbatul, în vârstă de 31 de ani, lucra ca agent de vânzări. Acesta nu preda la casierie toţi banii încasaţi. Trăgea din suma totală o parte pe care şi-o însuşea. 

Ancheta a fost făcută de către polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 1 Poliție Pitești sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. Oamenii legii au întocmit pe numele fostului angajat dosar penal sub aspectul săvârșii infracțiunilor de delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată și abuz de încredere. Ionuţ Ş., de 31 de ani din Piteşti a lucrat ca agent de vânzări la o firmă de construcţii.

„Din cercetări s-a stabilit că, în cursul anului 2020, și-ar fi însușit sume de bani provenind din încasări, în unele cazuri folosind facturi și chitanțe fiscale false, cauzând un prejudiciu care a fost stabilit la aproximativ 50.000 de lei. De asemenea, în cursul lunii noiembrie 2020, cel în cauză și-ar fi însușit, pe nedrept, un telefon mobil și un laptop, bunuri aparținând angajatorului, pe care a refuzat să le restituie reprezentantului acestuia, cauzând un prejudiciu estimat la 5.500 de lei”, a precizat Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.

Salariatul încasa banii de la clienţi, dar când să depună sumele la casierie falsifica documentele şi depunea mai puţin. Astfel ar fi încasat pe nedrept 56.000 lei. Ionuţ Ş, primise de la firmă un telefon şi un laptop de serviciu pentru a-şi putea desfășura activitatea şi după ce a ieşit totul la iveală a refuzat să le predea.

Prins la frontieră

Pe durata cercetărilor, fostul angajat a refuzat să se prezinte la audieri. A fost prins în timp ce încerca să fugă în Germania ca să scape de răspunderea penală. „În seara zilei de 10 mai a.c., cel în cauză a fost depistat la un punct de trecere a frontierei din județul Arad, într-un mijloc de transport persoane, cu destinația Germania, în urma demersurilor prin intermediul sistemului de cooperare Schengen, efectuate ca urmare a faptului că bărbatul s-a sustras cercetărilor. De asemenea, în urma administrării probatoriului, în ziua de 11 mai, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore”, a mai transmis Florin Popa.

Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată. Dacă va fi găsit vinovat, piteşteanul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.