Mâine, termen limită pentru depunerea Declarației unice la ANAF

0

25 mai este termenul limita pentru depunerea formularului 212 “Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice”, la ANAF.

Declaraţia unica se depune de către : # persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate # persoanele fizice care nu realizează venituri şi care optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate # profesionisti, astfel cum sunt reglementati de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009, privind Codul Civil, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si persoanele fizice care obtin venituri exclusiv din drepturile de autor si drepturile conexe care au beneficiat de indemnizatiile prevazute la art. 3 din O.U.G. nr. 132/2020, la art. 6 alin. (1) lit. a) si b) din O.U.G. nr. 111/2021, art. 6 alin. (1) lit. a) sau lit. b) din O.U.G. nr. 2/2022.

Specialiștii ANAF recomandă ca Declaratia unica să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, respectiv: # prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual” (SPV); # pe site-ul https://www.e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

S. Mihai

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.