Premierul Nicolae Ciucă a venit la Vila Florica

0

Ieri, la Vila Florica din Ștefănești, leagănul Brătienilor, a avut loc aniversarea a 148 de ani de la crearea Partidului Național Liberal. La ceremonie au fost prezenți premierul Nicolae Ciucă, Alina Gorghiu, președinte interimar la Senatului și președintele PNL Argeș, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, secretar general al PNL, parlamentari, primari. Ceremonia a început cu un moment de reculegere la mormântul familiei Brătianu.

Pe platoul din faţa Vilei Florica invitaţii de marcă ai evenimentului au ţinut discursuri. Prima care a luat cuvântul a fost Alina Gorghiu: „Îmi doresc să ne uităm cu curaj și înţelepciune în perioada următoare și să avem convingerea că Partidul Naționl Liberal, așa cum a trecut cu bine, de orice turbulenţe din istorie, o va face și în viitor și va genera stabilitate în orice guvernare.” A fost urmată de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, secretar general al PNL: „Transformările profunde ale statului român modern s-au petrecut sub guvernări liberale. În cei 148 de ani de existență PNL a avut priceperea, prin liderii săi, să pună bazele unui proces profund de organizare și consolidare a statului român.

Toate marile momente din istoria modernă a României s-au realizat sub guvernare liberală. Este un adevăr pe care nici cei mai mari dușmani politici nu-l pot nega”, a precizat ministrul MAI. „Astăzi marcăm nu doar istoria Partidului Naţional Liberal ca partid, ci o parte din istoria ţării noastre. Din acest motiv, am considerat că este important ca astăzi să fim aici, chiar dacă avem foarte multe probleme de rezolvat și pe care, cu certitudine, așa cum am reușit în această perioadă, în acest an și jumătate, să le rezolvăm, le vom rezolva și pe acestea.

Partidul Național Liberal a fost parte activă a marilor evenimente care au marcat trecutul țării noastre. Putem spune că de fiecare dată, de la înființare și până astăzi, Partidul Național Liberal a dat totul pentru țara noastră, nu doar în momentele faste, ci și în cele în care am avut de înfruntat momente dificile, momente vitrege și pe care am reușit să le trecem cu bine împreună”, a spus premierul Nicolae Ciucă. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.