18 ani de la înființarea Direcției Generale Anticorupție!

0

La data de 30 mai 2023, Direcția Generală Anticorupție, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sărbătorește 18 ani de la înființare, ca structură specializată în prevenirea și combaterea corupției în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne, anunță într/un comunicat de presă DGA-Serviciul Județean

 

Începând cu anul 2005, prin operaționalizarea acestei unități, Ministerul Afacerilor Interne s-a angajat într-un proces ireversibil privind asigurarea propriului climat de integritate.

 

În cei 18 ani de activitate, Direcția Generală Anticorupție s-a consolidat ca instituție și a intensificat eforturile pentru prevenirea și combaterea corupției la nivelul personalului Ministerului Afacerilor Interne, dezvoltându-se permanent pe cele două paliere.

 

Prevenirea reprezintă principala direcție de acțiune împotriva corupției, concretizată prin desfășurarea activităților de instruire și informare în rândul personalului MAI, dar și prin campanii de conștientizare a societății civile.

 

Prin toate acțiunile sale, Direcția Generală Anticorupție promovează legalitatea, integritatea, onestitatea și profesionalismul ca standarde pentru întreg personalul Ministerului Afacerilor Interne.

 

În acest context, lucrătorii de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș au desfășurat la data de 30.05.2023, activități de informare în rândul cetățenilor din municipiul Pitești și orașul Ștefănești, ce au constat în promovarea unor mesaje cu conținut informativ-preventiv anticorupție și prezentarea unor aspecte privind identitatea instituțională a Direcției Generale Anticorupție și competențele acesteia,  se precizează în comunicat.

La nivel local, Direcția Generală Anticorupție este reprezentată de Serviciul Județean Anticorupție Argeș, al cărui sediu se află în municipiul Pitești, str. Victoriei, nr. 60, județul Argeș, telefon/fax 0248607000, int. 20300.

Cetățenii județului Argeș care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupție pot face acest lucru printr-o sesizare gratuită la Call-center anticorupție 0800.806.806, prin e-mail la adresa arges.dga@mai.gov.ro sau direct la sediul Serviciului Județean Anticorupție Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.