Cotlet de porc cu ananas și cartofi umpluți

0
0

Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 30 min
• Timp de gătire: 40 min
• Gata în: 1 ore, 10 min
Ingrediente:
• 600 gr. cotlet de porc
• 1 compot de ananas rondele sau un ananas
• rozmarin
• cimbru
• 1 linguriță miere
• zeamă de la o lămâie
• sare
• piper praf şi boabe
• 3-4 linguri vin alb
• 8 cartofi
• 200 gr. urdă
• 100 gr. telemea de vacă
• 1 legătură mărar
• 1 ou
• 50 gr. migdale prăjite
• 2-3 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
1. Cotletele de porc se condimentează cu sare şi piper, se ung cu ulei, se aşază în tavă şi se pun la cuptor la foc potrivit. Se stropesc cu puţină apă şi se acoperă cu un capac.
2. Între timp, se spală cartofii şi se pun la fiert în coajă cu apă şi cu sare. După ce s-au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă şi cu o linguriţă se scoate miezul.
3. Într-un bol, se pune urda, brânza, mărarul, oul şi migdalele pisate, şi se obţine o cremă de brânză consistentă. Cartofii fierţi se umplu cu crema de brânză, se aşază într-o formă şi se lasă în cuptor 20 de minute.
4. Se scoate tava din cuptor, se întorc cotletele, se stropesc cu vin şi pe deasupra se pun rondelele de ananas. Se stropesc cu zeamă de lămâie, se ung cu miere şi se mai lasă în cuptor, la foc potrivit. Se aşază pe un platou, se ornează cu rozmarin şi se servesc cu un pahar de vin roşu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.