Dueluri pentru finala Euro U21!

0


Campionatul European U21 a ajuns în faza semifinalelor, iar cele patru echipe sunt gata să dea totul pe teren pentru a obține biletele în marea finală. Israel – Anglia, prima semifinală de la acest turneul final va opune față în față revelația competiției și una dintre favoritele la câștigarea trofeului.
Israel U21 este, de departe, surpriza competiției. Israelienii au trecut în sferturi de Georgia, una dintre gazdele competiției, la lovituri de departajare. De asemenea, selecționata pregătită de Luzon a terminat pe locul 2 într-o grupă din care au mai făcut parte, printre altele, Cehia și Germania. Anglia U21, după eliminarea Franței, pare să fie principala favorită la câștigarea trofeului. „Cei trei lei” au trecut la limită de Portugalia, iar acum urmează un nou duel cu Israelul, națională pe care a mai întâlnit-o și în faza grupelor. Meciul se va juca pe Adjarabet Arena din Batumi (Georgia) miercuri, 5 iulie, de la ora 19:00. Partida se va transmite în direct pe postul TVR 1.

Duel cu repetiție

Spania U21 – Ucraina U21 este a doua semifinală de la Euro U21. Partida de pe Stadionul Steaua se va disputa în această seară, de la ora 22.00, pe stadionul Steaua, meciul fiind transmis pe TVR 1. Este al doilea meci Spania U21 – Ucraina U21 în decurs de 10 zile. În ultimul meci din grupa B am avut parte de o remiză (2-2). S-a jucat mai mult cu fotbaliști de plan secund, deoarece ambele selecționate erau deja calificate. Ucrainenii au condus de două ori, dar Abel Ruiz a stabilit scorul final în minutul 90 și i-a trimis pe iberici în sferturi de pe primul loc. Spania U21 este una dintre cele mai de succes echipe din istoria Euro U21. Cu cinci trofee la CE tineret, ibericii sunt la egalitate cu Italia în acest top. Cum ”azzurri” au fost deja eliminați din competiție, elevii lui Santi Denia au șansa să rămână singuri pe prima treaptă a podiumului.
Ucraina pleca cu a treia șansă la pariuri în grupa în care România era văzută de bookmakeri drept favorită la locul secund. „Galben-albaștrii” au răsturnat aceste calcule și s-au impus împotriva Croației (2-0) și României (1-0) în debutul turneului final. După acel 2-2 cu Spania, pentru elevii lui Ruslan Rotan urma un sfert de finală infernal contra Franței. Ucrainenii au jucat însă excelent după ce s-au văzut conduși cu 1-0. Sudakov a marcat de două ori până în pauză. Pe final, Bondarenko a punctat și el și a trimis Ucraina U21 în semifinalele Euro U21 2023.
Superstarul din naționala ucraineană, Mykhalio Mudryk, a fost pentru prima dată titular la acest turneu final contra Franței. Fotbalistul de 100 de milioane de euro de la Chelsea a rezistat pe teren 77 de minute și a oferit un assist la unul dintre golurile lui Sudakov. Ruslan Rotan va păstra cel mai probabil același prim 11 ca în sferturi. Sikan, atacantul titular în faza grupelor, rămâne doar pe banca de rezerve. M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.