Transportatorul și-a vandalizat mașinile!

0
  • Ca să nu le dea înapoi firmei de leasing

Ieri au avut loc 15 percheziții la sediile unor firme și la personae fizice din județele Argeș și Mehedinți. Descinderile au fost organizate de ofițeri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, în două dosare penale. În primul era vizat patronul unei firme de transporturi. Acesta este acuzat că a luat în leasing 8 mașini pe care ulterior le-a dat altei societăți pentru a fi folosite desi, legal, nu avea voie să facă asta! Când să recupereze autovehiculele de transport călători, executorul judecătoresc a găsit niște microbuze bune de dus la fier vechi! În al doilea dosar, administratorii unei societăți sunt acuzați că ar fi retras cu acte false peste 5 miloane de lei, dintr-o firmă aflată în reorganizare și de faliment. M.Sandu
Oamenii legii au pus ieri dimineață în executare 15 mandate de percheziţie domiciliară în județele Argeș și Mehedinți, cele mai multe în Pitești, de unde sunt administratorii firmelor cu probleme. Oamenii legii au în lucru două dosare penale, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, distrugere și gestiune frauduloasă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș și Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești. Oamenii legii au ridicat mai multe documente și au dus la audieri 3 persoane.

Opt microbuze au fost vandalizate

Unul dintre dosare viza o firmă de transporturi din Pitești. Administratorul, în vârstă de 45 de ani, din Pitești, a cumpărat în leasing 8 mașini de transport persoane. În septembrie 2019, acesta a dat mașinile spre folosință altei societății de transport cu toate că nu avea acordul firmei de leasing. Mai mult, el se obligase, prin contract, să nu transmită dreptul de folosință al autovehiculelor către terți. Autoutilitarele au fost folosite de alt transportator până la sfârșitul lunii iunie 2020. Firma de leasing a reziliat contractul și i-a cerut patronului piteștean să restituie cele 8 mașini, numai că acesta a refuzat.”Cel în cauză ar fi refuzat, cu intenție, să restituie locatorului (firmei de leasing), un număr de 8 autovehicule, ce au făcut obiectul unui număr egal de contracte de leasing (toate încheiate în cursul anului 2018), iar cu cu ocazia ridicarii silite a acestora de către executorul judecătoresc, s-a constatat că autovehiculele prezentau urme de distrugere, aflându-se într-o stare avansată de degradare, totodata fiind constatată și lipsa mai multor elemente structurale, de propulsie și aspect, (respectiv lipsă uși, scaune pasageri, aeroterme, trape de ventilație, piese motor și chiar lipsa motorului în unele cazuri)”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș. Ieri, în urma perchezițiilor oamenii legii au ridicat mai multe documente și l-au dus la audieri, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, pe administrator. Prejudiciul stabilit de anchetatori este de 2.7 milioane de lei, adică în jur de 560.000 euro.

Cu documente false au retras sume importante din firmă

În celălalt dosar, aflat supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în inscrisuri sub semnatură privată, uz de fals si delapidare ce a produs consecințe deosebite. ”Din cercetări s-a stabilit că trei persoane, de 64, 40 și 33 de ani, alături de alte două persoane, de 65 și de 71 de ani, prin intermediul a două societăți, ar fi fraudat patrimoniul unei societăți, cu ocazia procedurilor de reorganizare și de faliment care s-au derulat față de această societate, prin vânzarea în mod fraudulos a unui activ (bun imobil) și prin retragere de numerar din societate pe baza unor documente falsificate”, anunță IPJ Argeș. În acest caz, prejudiciul este de peste 5 milioane de lei.
În urma perchezițiilor, în ambele dosare penale au fost ridicate documente finaciar-contabile cu valoare probatorie, și au fost puse în executare 3 mandate de aducere. De asemenea, în cazul transportatorului care a distrus mașinile luate în leasing a fost instituită măsura sechestrului asigurator pe un teren și conturi bancare până la concurența sumei de 2.773.577 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.