CEZ a lansat platforma ”Sportivi pentru natură”

0

Ieri, de Ziua Suprasolicitării Planetei, CEZ România a lansat o provocare. Prin platforma ”Sportivi pentru natură” îi îndeamnă pe cei dornici de mișcare să se înscrie la Maratonul Olteniei, care va avea loc în perioada 26-27 august, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. M.S
Într-un an de 365 de zile, cum este și 2023, resursele regenerabile ale Pământului au fost epuizate de către umanitate din ziua 214. Timpul nu poate fi dat înapoi, pentru că natura nu are un buton de reverse. Ca răspuns la această provocare, Maratonul Olteniei, un eveniment CEZ România, a creat „Sportivi Pentru Natură”, o platformă dedicată conștientizării acțiunilor pe care să le avem în vedere în calitate de sportivi și iubitori de natură, a transmis CEZ într-un comunicat de presă. Data de 2 august, recunoscută la nivel internațional drept Ziua Suprasolicitării Planetei are scopul de a trage un semnal de alarmă asupra efectelor pe care noi toți le putem avea asupra mediului și a naturii în viitor. Pentru CEZ România, 2 august, ziua în care cererea umanității pentru resursele naturale ale Pământului în decursul anului 2023 a depășit capacitatea planetei de a se regenera, este ziua zero. Aceasta marchează înființarea comunității „Sportivi Pentru Natură”, o platformă care își propune să reunească cei mai responsabili pasionați de mișcare. CEZ România invită publicul să întoarcă timpul pentru natură și să se alăture comunității prin semnarea unui angajament pentru pământ disponibil la https://maratonulolteniei.ro/sportivi-pentru-natura/.

Au alergat un kilometru cu spatele

Din grijă pentru natură și pasiune pentru sport, Larisa Iordache, cunoscuta gimnastă medaliată olimpică, mondială și europeană, Radu Restivan, sportiv și fondatorul 321sport #RunningCulture, alături de Ondrej Safar, CEO-ul CEZ România, au marcat acest moment printr-o acțiune inedită: au alergat un kilometru cu spatele, ca simbol al faptului că timpul nu poate fi întors, dar și pentru a transmite că pentru a prelungi viața planetei trebuie să avem în vedere acțiuni de protejare a ei. Primii care au întors timp pentru natură sunt chiar cei trei protagoniști ai „Cursei pentru Pământ”, primii membri ai comunității „Sportivi pentru natură”. Oricine poate contribui la mutarea Zilei Suprasolicitării Planetei pe 31 decembrie!
Pe www.maratonulolteniei.ro doritorii se pot alătura comunității semnând un angajament pentru natură și astfel vor putea fi un exemplu și vor sprijini soluțiile existente de protejarea mediului și conservarea resurselor planetei.
Anul acesta, Maratonul Olteniei va avea loc în perioada 26-27 august, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. Înscrierile la #MO2023 sunt deschise pe www.maratonulolteniei.ro, pentru probele de concurs deja consacrate: Cursele MTB: 22 km și 33 km; Cursele Trail Run: 12 km și 22 km. În plus, și cei mici vor avea curse dedicate de alergare, în Parcul Zăvoi pe 27 august. Noutăți despre Maratonul Olteniei 2023 pot fi descoperite pe pagina de Facebook, dar și pe aplicația mobilă disponibilă în Google Play – http://bit.ly/2MD9S2B sau App Store – https://apple.co/2M0FQq4.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.