Lucrările la podul de la Podu Dâmboviței avansează

0

Un proiect de modernizarea a Drumului Național DN 73 care trece prin localitatea Podu Dâmboviței, mai precis construirea unei noi rute și a unui pod nou, este în plină desfășurare în județul nostru. În aceste zile, confor CNAIR continuă lucrările de montare a tablierelor metalice la podul nou.
Conform autorizației emise au loc: # lucrări de drum # amenajări de intersecții # lucrări construire pod peste Râul Dâmbovița # lucrări de relocări / protejări rețele # lucrări de iluminat # lucrări de protejare a mediului. Podul vechi din localitate peste care trece acum DN 73, ceste el mai vechi pod construit pe un Drum Național din România (în 1886) și urmează să fie dezafectat și scos din circulație.
Podul existent de pe DN73 la km 78+519 „Podul Dâmboviței” este un pod din zidărie din moloane de piatră a cărui construcție s-a finalizat în anul 1886 și a fost declarat monument istoric conform listei monumentelor istorice aprobată prin ordinul ministrului Culturii și Cultelor nr. 2361/2010. În locul acestuia CNAIR va ridica un pod nou peste Dâmbovița care include și un traseu modificat pentru DN 73. Contractul pentru proiectarea și execuția unui pod nou pe DN 73 lângă Rucăr a fost semnat în 2021 cu firma românească Maristar pentru 32 de milioane lei, însă până la urmă proiectul se ridică la 55,17 milioane de lei, fără TVA. Noul pod metalic cu o lungime de 170 de metri va permite reluarea circulației camioanelor pe ruta directă Pitești – Brașov, acum traficul greu fiind interzis din cauza podului construit în urmă cu 136 de ani care nu mai rezistă unui tonaj superior. Podul nou dimensionat la EuroCod va avea o lungime totală de 170 m și va fi de tip arc metalic, cu calea sus.
Rampele de acces din pamânt armat cu o înălțime de maxim 10 m și o lungime de 593 m. Se va face 0 subtraversare a rampei Pitești printr-un pasaj de beton armat cu lungimea de 15 m și lățimea de 5 m, pentru accesul la proprietăți pe un drum local. De asemenea se vor amenaja două intersecții la DN73 pentru accesul spre centrul localității Podul Dâmboviței. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.