Trenuri pe hidrogen, de la Pitești spre București, Curtea de Argeș și Craiova!

0

Pe trei rute feroviare care pleacă din Pitești, spre București, Craiova și Curtea de Argeș vor circula în curnd noi garniture de tren pe hidrogen. S.M.
Astfel, Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a informat ieri a avut deja loc ședința Comisiei de evaluare, desemnată în cadrul licitației privind achiziția a 12 automotoare în tracțiune electrică pe bază de pile de combustie cu hidrogen, informează Economica.net. Societatea care a depus documentația este asocierea formată din S.C. Alstom Transport S.A. (lider) și Linde Gaz Romania S.R.L. (asociat). Valoarea achiziției este cuprinsă între 2,45 miliarde de lei fără TVA și 4,17 miliarde de lei fără TVA, în funcție de durata serviciilor conexe contractului – 15, respectiv 30 de ani, iar durata contractului va fi de 213 luni. Cele 12 automotoare vor fi utilizate pentru rutele aflate sub contracte de servicii publice, pe liniile neelectrificate București – Pitești, cu extindere până la Piatra Olt – Craiova, București – Aeroportul Henri Coandă, București – Târgoviște, București – Pitești – Curtea de Argeș. Finanţarea proiectului este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență, „Componenta 4 – Transport durabil” și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.
Ulterior deschiderii ofertei, comisia va începe evaluarea acesteia, în conformitate cu prevederile legale în vigoare și cerințele Caietului de Sarcini, au mai spus reprezentanții ARF. Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) trebuie să se încadreze în termenele din PNRR la licitația pentru trenuri pe hidrogen, a răspuns ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu la o întrebare a deputatului AUR de Neamț Dumitrina Mitrea, cu privire la riscul pierderii banilor europeni. Pentru aceasta, contractul trebuie atribuit până pe 31 decembrie 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.