Icoană de la Muntele Athos, la Biserica din Micești!

1

Săptămâna trecută, Biserica Adormirea Maicii Domnului din Micești a fost gazda unei icoane sfințite și făcătoare de minuni, adusă special de la Muntele Athos. 
Astfel, credincioșii și localitate și nu numai au luat cu asalt lăcașul Domnului din Micești pentru a se ruga la Icoana Maicii Domnului Paramythia (Mângâietoarea) din Sfântul Munte Athos, de la Mănăstirea Vatoped. Icoana numită „Paramythia”, adică „Mângâietoarea” sau „Ocrotitoarea”, este cinstită în chip deosebit pe 21 ianuarie, în amintirea săvârşirii unei minuni, la această dată, în anul 1320, când a salvat obştea şi Mănăstirea Vatoped, de la pieire. Pictată în frescă, datând din secolul al XIV-lea, este considerate a fi o icoană nefăcută de mână omenească, schimbată prin voia lui Dumnezeu, care s-a aflat pe zidul exterior al bisericii mari a mănăstirii athonite. Cu ocazia aducerii icoanei, în biserica Parohiei Miceşti au fost săvârșite Slujba Paraclisului, Acatistului Maicii Domnului şi alte rugăciuni de mulţumire, de cerere şi dezlegare. S.M.

1 COMENTARIU

  1. Sa-mi traduca si mie cineva fraza asta din articol ,, Astfel, credincioșii și localitate și nu numai au luat …” De preferabil autorul,asta daca nu-i explodeaza creierul in acest efort intelectual ! :))

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.