O femeie și-a păzit hotarul cu parul!

0
0

Procesul în care o femeie a fost judecată pentru loviri și alte violențe s-a încheiat la Judecătoria Câmpulung, agresoarea fiind condamnată la un an închisoare, cu suspendare. Aceasta și-a lovit vecinul în cap cu un par! Mărul discordiei a fost un gard reconstruit pe hotarul dintre proprietățile lor. Curios este faptul că bărbatului inculpatei nu i s-a părut nimic în neregulă cu amplasamentul. Doar ea a fost nemulțumită! Pe lângă condamnare, apriga femeie va trebui să-i plătească și daune morale bărbatului pe care l-a bătut.
Întâmplarea a avut loc în luna mai 2022, în comuna Mioarele. Acolo, victima împreună cu fiul s-au apucat de refacă gadul care delimita proprietatea lor de a vecinului. Cei doi au demontat gardul vechi din ulucă și apoi au montat noi pari pe lângă cei existenți, la această operațiune asistând și soțul inculpatei. La un moment da, bărbatul a plecat să ducă vaca la păscut și în locul lui a venit femeia. Aceasta, cu ochiul critic a observat că stâlpii nu sunt puși pe hotar ci pe proprietatea ei și i-a atras atenția vecinului. Bărbatul și fiul lui și-au continuat treaba ceea ce a scos-o din sărite pe vecină. ”Inculpata a luat din curtea sa un par și l-a lovit pe (…) cu el în cap. Partea vătămată a căzut în genunchi și fiindcă îi curgea sânge din zona capului, a apelat serviciul de urgență 112, ulterior (…) a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Pitești unde a primit îngrijiri medicale. Ca urmare a loviturilor primite de la inculpat, persoana vătămată a prezentat leziuni traumatice constând în traumatism cranio-cerebral minor care au putut fi produse cu un corp dur și pentru care a necesitat un număr de 7 – 8 zile de îngrijiri medicale”, se precizează în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung.

Un an închisoare

În februarie 2022 femeia a fost trimisă în judecată sub acuzația de loviri și alte violențe, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Câmpulung. Vecinul rănit a cerut în instanță daune morale și materiale în valoare de 30.000 lei. De asemenea Spitalul Județean de Urgență Pitești s-a constitui parte civilă cu suma de 405 lei, cheltuieli de spitalizare. În timul procesului inculpata și-a recunoscut vina. După ce au analizat probele de la dosar și au audiat martorii, judecătorii au ajuns la concluzia că:”Inculpata a săvârșit cu intenție directă infracțiunea de lovire astfel cum a fost descrisă mai sus, se va dispune condamnarea acesteia. Reținând poziția sinceră exprimată de inculpată, pe fondul recunoașterii complete și necondiționate exprimate pe parcursul judecății, instanța va reduce cu o treime limitele pedepsei prevăzute de art. 193 al 2 CP. În consecință, instanța va aplica inculpatei, ca urmare a beneficiului acordat de prevederile art. 396 alin. 10 C.pr.p., pedeapsa închisorii de 1 an”, după cum se precizează în motivarea sentinei de la Judecătoria Câmpulung.

Daune morale de 5 000 lei

Deși bărbatul rănit a cerut daune de 30.000 lei, instanța a acordat mai puțin. ”În ceea ce privește cuantumul acestor despăgubiri, instanța apreciază că cel solicitat de persoana vătămată cu titlu de daune morale este justificat numai până la concurența sumei de 5000 lei, sumă menită să confere persoanei vătămate posibilitatea de a-și satisface, activități de natură să o distragă de la evenimentul nefericit prin care a trecut.”, explică magistrații. La această sumă se adaugă și cheltuielile de judecată ale bărbatului, în valoare de 2.000 de lei, care vor trebui suportate tot de inculpată. M.Sandu Foto descriptiv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.