Ursul la plimbare pe Bulevardul Pardon!

0
0

Un urs a alergat ieri dimineață, prin centrul orașului Câmulung. Animalul a fugit prin Grădina Publică, pe Bulevardul Pardon și spre piața centrală. Din fericire, întâmplarea a avut loc dimineață, devreme, când nu era multă lume pe stradă. Câțiva câmpulungeni, martori, l-au fotografiat și l-au filmat, făcând publice imaginile. Nu au încetat să apară comentariile de la cetățeni.
Ursul a apărut în Grădina Publică din Câmpulung. Apoi a ieșit pe Bulevardul Pardon. S-a oprit în fața unui magazin cu fațadă roșie, între două brutării și s-a ridicat în două picioare uitându-se pe geam. Au început să se audă claxoane, iar animalul a plecat spre piața centrală. A luat-o printre mașini către pădure, de unde venise. Din fericire era foarte devreme și nu este trafic rutier pe Bulevardul Pardon, așa că ursul s-a plimbat nestingherit. Nu au fost victime. Câțiva câmpulungeni l-au filmat și au postat imaginile pe conturi de socializare. Au început să apară comentariile. ”Toată pădurea tăiată , roată în jurul Câmpulungului , unde vreți să mai trăiască ?Nu se agită nimeni de asta , toți săriți pe urși , de ce nu săriti pe ăia care au tăiat tot , inclusiv munții?” este mesajul unei doamne. Un bărbat face haz de necaz. ”Eee,a vrut să vadă cu ochii lui bulevardulPardon”. ”Din fotografie pare să fie un ursuleț, dar poate să apară și ursoaica” își dă cu părerea un alt internaut. ”E mic în comparație cu dulăii ce își fac viața în Grădina Publică” spune altcineva. ”Doamne ferește! Bine că nu a fost mai nimeni în parc”, zice o femeie. Ursul din imagini doar a alergat speriat prin centrul Câmpulungurului, nu a provocat distrugeri, nici nu a rănit pe cineva, spre deosebire de alte fiare sălbatice vin tot mai des în gospodării, în căutare de hrană, și provoacă pagube însemnate.
Autoritățile nu pot face nimic din cauza legilor care nu permit omorârea urșilor decât în condiții speciale, iar numărul mamiferelor a crescut mult în ultimii ani.  M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.