”Noaptea Muzeelor la sate” în Argeș

0
1

Prima ediţie a evenimentului Noaptea Muzeelor la Sate va avea loc sâmbătă, 2 septembrie, şi propune publicului peste o sută de obiective, evenimente culturale şi programe educative organizate de entităţi muzeale sau organizaţii private, în spaţii cu valoare istorică şi de patrimoniu din satele şi comunele din 32 de judeţe ale României, anunţă organizatorii, între care și județul nostru
La acest eveniment vor lua parte și patru muzee din Argeș. Este vorba despre : Casa „Elisabeta și Gheorghe Rizea” din Nucșoara, Casa Memorială „George Topîrceanu” din Nămăiești, Casa Memorială „Vladimir Streinu” din Teiu și Muzeul Viticulturii și Pomiculturii din Golești, Ștefănești.
Unică în Europa, această nouă marcă culturală derivată din evenimentul european Noaptea Muzeelor se va desfășura în data 2 septembrie 2023. Ea va propune publicului activări culturale și programe educative în diverse spații cu valoare istorică și de patrimoniu, din satele și comunele României.
„Noaptea Muzeelor la Sate” oferă publicului prilejul să descopere și să se bucure de un patrimoniu cultural mai puțin cunoscut, dar foarte bogat. Evenimentul pune în dezbatere publică problemele patrimoniale actuale ale ţăranului român și ale satului românesc. De asemenea, urmărește dinamizarea și valorificarea colecțiile muzeelor din mediul rural pentru a le face cunoscute mult mai bine publicului larg și crearea de obișnuințe culturale care să contribuie la creșterea gradului de alfabetizare culturală și de atractivitate turistică a mediului rural. M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.