Musaca dobrogeană

0
0

Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 30 min
• Timp de gătire: 50 min
• Gata în: 1 ore, 20 min
Ingrediente:
• 100 ml ulei
• 150 ml vin alb, sec
• 3 roșii mici
• 1 ceapă albă mare
• 6 cartofi
• 1 kg pulpă tocata de oaie
• sare si piper
Mod de preparare:
1. Cartofii se feliază şi se rumenesc pe o parte într-o tigaie cu ulei încins. Pe măsură ce se rumenesc, se scot pe şervete de hârtie.
2. După ce s-au rumenit toţi cartofii, în aceeaşi tigaie se pun la călit ceapa şi carnea tocată. Se desface carnea cu lingura şi se presară cu sare şi piper. Se lasă pe foc în jur de 20 de minute, adăugând câte puțină apă, din când în când.
3. Într-o tavă de cuptor se aşază alternativ un strat de cartofi şi unul carne. Ultimul strat se alcătuieşte din felii de roşii.
4. Se toarnă vinul şi se dă vasul la cuptor pentru 50 de minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.