Încep înscrierile la grădinițe și creșe!

0

Vineri va fi ultima zi de reînscriere a copiilor la grădiniță sau creșă, în anul școlar 2024-2025. După terminarea acestei perioade, urmează înscrierile pentru copiii care nu au mai frecventat creșa sau grădinița, în perioada 27 mai-14 iunie. 

Prima etapă este cea a reînscrierilor pentru copiii care au mai fost înscriși și are loc în perioada 20 şi 24 mai. Pentru copiii care nu au mai fost la creșă sau grădiniță, prima etapă de înscriere pe baza celor trei opţiuni exprimate de părinţi are loc între 27 mai şi 14 iunie. Copiii nu pot fi înscriși la mai multe grădinițe sau creșe în același timp, dar pe cererea tip părinții pot alege 3 opțiuni. Cererea de înscriere-tip poate fi depusă și online.

Copiii sunt înscriși în această etapă, pe baza dosarelor depuse la unitățile de învățământ de către părinții/reprezentanții legali ai acestora și a celor trei opțiuni exprimate, în limita locurilor din planul de școlarizare aprobat, după încheierea etapei de reînscrieri.

27—31 mai 2024 (colectarea cererilor)
3—5 iunie 2024 (procesarea cererilor din faza I — prima opțiune)
6—10 iunie 2024 (procesarea cererilor din faza a II-a — a doua opțiune)
11—12 iunie 2024 (procesarea cererilor din faza a III-a — a treia opțiune)

Pe 14 iunie, se vor afişa listele copiilor înscrişi şi locurile libere după prima etapă de înscriere.

A doua etapă!

Cea de-a doua etapă de înscriere are loc între 17 iunie şi 5 iulie. Pe 5 iulie, sunt anunţate listele copiilor înscrişi şi locurile rămase libere. În această etapă se realizează înscrierea copiilor, pe locurile libere rămase în urma derulării primei etape, pe baza dosarelor depuse la unitățile de învățământ de către părinții/reprezentanții legali ai acestora și a celor trei opțiuni exprimate în noile cereri de înscriere depuse.

17—21 iunie 2024 (colectarea cererilor)
24—26 iunie 2024 (procesarea cererilor din faza I — prima opțiune)
27 iunie—1 iulie 2024 (procesarea cererilor din faza a II-a — a doua opțiune)
2—4 iulie 2024 (procesarea cererilor din faza a III-a — a treia opțiune)

În 5 iulie se afișează lista cu copiii înscriși după a II-a etapă și locurile rămase libere.

Pe 19-29 august are loc etapa de ajustări în care se înscriu copiii care nu au primit un loc în primele două etape sau nu au fost înscriși.

În această etapă se realizează înscrierea copiilor care nu au fost înscriși în primele două etape din lipsă de locuri sau din diferite alte motive sau care nu au participat la primele două etape, pe locurile rămase libere în urma derulării celei de-a doua etape a înscrierilor, pe baza unei proceduri specifice elaborate de ISJ/ISMB și pe baza dosarelor depuse de părinți la inspectoratul școlar.

 

Potrivit Ministerului Educației, sistemul naţional de învăţământ preuniversitar cuprinde educaţia timpurie (0 – 6 ani), formată din nivelul antepreşcolar (0-3 ani) şi învăţământul preşcolar (3 – 6 ani), ambele incluzând grupa mică, grupa mijlocie şi grupa mare. Copiii sunt organizați pe grupe de vârstă omogene, dar nu este exclusă și constituirea unor grupe eterogene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.