Primarul Gentea a cerut audit!

1

https://curier.ro/wp-content/Ziar_Curierul zilei/An 2020/Decembrie/c7909/2-2.jpg

  • A decoperit multe probleme în administrația locală



Primarul Piteștiului, Cristian Gentea a susținut ieri prima conferință de presă la Filarmonica Pitești unde a vorbit despre mai multe subiecte. Acesta a spus ce probleme a găsit în primele opt zile de mandat ca edil al municipiului Pitești, precizând că a cerut un audit.


În cadrul primei conferințe de presă organizată după preluarea mandatului, Cristian Gentea a precizat că a descoperit mai multe nereguli. ”Situația financiară a Primăriei Pitești nu este deloc bună. Am solicitat un raport, un audit, la fiecare departament în parte. Le vom da publicității imediat ce le vom centraliza. Trebuie să reducem cheltuielile, dar sigur vom lucra mult și cu fonduri europene”, a anunțat primarul Cristian Gentea, la conferința de presă. „Avem un excedent foarte mic, de doar 6 milioane de lei, știți cât aveam înainte? Aveam 100 de milioane de lei”, a continuat acesta. Cele mai multe nemulțumiri ale edilului s-au îndreptat însă împotriva compartimentului de urbanism dar și în ceea ce privește derularea unor proiecte de investiții. Străzile foarte înguste din unele zone de case și nerespectarea autorizațiilor de construcție, sunt doar două chestiuni semnalate de Cristian Gentea. Mai mult, la Bazinul Olimpic, deși sunt prevăzute panouri fotovoltaice în proiectul de reabilitare, acesta nu conține și schimbarea țevilor și caloriferelor care sunt foarte vechi și degradate, iar la noua Sală Polivalentă, deși aceasta va avea 4500 de locuri, obiectivul nu are decât… 17 locuri de parcare. ”Am fost la Bazinul Olimpic. Eu nu sunt învățat să lucrez așa. Vor fi foarte multe lucrări care nu sunt prinse în proiect. Punem panouri foto-voltaice, dar țevăraia este ruginită și nu este prinsă schimbarea în proiect. Am stabilit o întâlnire cu proiectantul săptămâna viitoare să vedem ce se mai poate face.”, a declarat Cristian Gentea. 
S-a prelungit termenul pentru taxa de salubrizare
Edilul a avut și o veste bună pentru piteșteni și anume aceea că reabilitarea Pieței Primăriei se va încheia pe 22 decembrie. De asemenea, a anunțat că a amânat termenul de depunere a declarației pentru taxa de salubritate, până la data de 31 decembrie 2020. ”În legătură cu taxa de salubritate, așa cum am promis, am amânat termenul de depunere a declarației până la 31 decembrie 2020. Cine nu depune declarația până la sfârșitul anului, sigur va plăti pentru 7 persoane.”, a spus primarul Piteștiului. Anul acesta nu va fi organizat Orășelul Copiilor la Pitești. Condițiile impuse în perioada de pandemie nu permit organizarea orășelului, dar primarul Cristian Gentea promite că anul viitor vom avea un Orășel al Copiilor de poveste. Din 7 decembrie 2020, Primăria Pitești va avea City Manager în persoana specialistului în finanțe Lucrețiu Tudor. Este un semnal de profesionalizare a serviciilor pentru cetățeni. M.Sandu


 

1 COMENTARIU

  1. O mica ‘revolutie’ in primaria Pitesti in care un primar PSD a gasit nereguli lasate in urma de alt primar PSD.
    Asa, de ochii electoratului, am mai vazut astfel de abordari si din partea primarilor anteriori, dar nu s-au atins de problemele cele mai grave.

    Cea mai grava problema este SUPRAPOPULAREA birourilor primariei si ale institutiilor subordonate cu taietori de frunza la caini.
    Am dat exemplul Publitrans, unde au fost angajate pe post de contabile tot felul de cucoane ai caror soti au ceva de spus in orasul nostru (ma exprim eufemistic).

    Alt exemplu care sare in ochi:
    – in capul Caii Bucuresti, langa liceu, s-a amplasat acum cativa ani un chiosc pe spatiul verde, iar pe fatada lui scrie ca este „Centru de Informare Turistica”.
    Astfel de constructii s-au facut si prin alte orase, totul fiind cu bani europeni. Daca ai curiozitatea sa cercetezi cine ofera acele informatii turistice (in epoca internetului) vei descoperi ca exista in schema administratiei locale un astfel de angajat, dar nu il gasesti la post in cladirea respectiva.
    Ma indoiesc ca pe timpul iernii chioscul respectiv functioneaza si ca ar avea o sursa de incalzire (si nu mai sap in continuare sa aflu daca are si grup sanitar, apa curenta etc.)

    Despre problema nerespectarii autorizatiilor de constructie – de 30 de ani nu a fost demolata nici o cladire care nu a respectat proiectul.
    Nu cred, ca om ancorat in realitatea pitesteana, ca primarul Gentea va avea curajul de a da in judecata vreun rechin imobiliar pentru a obtine ordin judecatoresc de demolare.

    Despre retrocedari de terenuri in Padurea Trivale si constructii de vile pe terenuri defrisate – ce sa mai vorbim!? Doar nu ne vom astepta la vreo actiune concreta a noului primar de a anula titluri de proprietate si autorizatii de constructie date acolo in ultimii 30 de ani.
    Tot ce se va intampla va fi ca nimeni sa nu tulbure linistea celor care au semnat acte in acest domeniu in speranta ca termenul de prescriere a eventualelor fapte penale se va implini si toti vor scapa nepedepsiti.

    Ca o concluzie va invit sa cititi un articol scris de gazetarul Mihail Eminescu acum mai bine de 100 de ani intitulat „Mizeria vieții noastre publice”:

    https://ro.wikisource.org/wiki/Mizeria_vie%C8%9Bii_noastre_publice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.