Mutu, prima victorie la EURO

0
0



Echipa naţională a Under 21 a României a câştigat cu scorul de 2-1 meciul disputat pe stadionul „Bozsik József” din Budapesta cu reprezentativa Ungariei U21, în Grupa A a Campionatului European de tineret 2021. Echipa antrenată de Zoltán Gera a jucat din minutul 42 fără decarul Adrián Szőke, care a primit al doilea cartonaş galben, pentru că l-a lovit cu cotul pe Denis Ciobotariu. Ai noştri au jucat slab în prima repriză, însă după un început dominat de maghiari, au început să controleze partida.


În repriza a doua, în minutul 50, László Deutsch l-a faultat clar în careu pe Andrei Ciobanu, fără a se dicta penalty. Contrar cursului jocului şi cu un arbitraj extrem de ostil, „Nemzeti Tizenegy” a deschis scorul prin András Csonka (56), în urma unui atac ca la carte, dar precedat de un fault asupra lui Denis Haruţ, pe care arbitrul Lawrence Visser „nu l-a văzut”. A urmat o dominare categorică a românilor atacând ca la un meci de handbal, pe semicerc. Până la urmă valoarea şi-a spus cuvântul Alexandru Măţan (69) înscriind un gol superb cu un şut la colţul lung de la 16 metri şi de Alexandru Paşcanu (88), care a trimis în poarta apărată de Balázs Bese, deşi era ţinut de tricou, la mingea centrată din corner de Alexandru Măţan şi prelungită de Denis Ciobotariu. În minutul 90+4 Donát Bárány ar fi putut egala, însă portarul Andrei Vlad a respins salvator. Arbitrul belgian Lawrence Visser a luat mai multe decizii fără nicio jenă împotriva românilor. Acesta nu a acordat cartonaşe galbene ungurilor, deşi făceau faulturi grosolane, nu a sancţionat un fault evident pentru „tricolori” la golul gazdelor, nu a dat penalty clar pentru noi, lăsa jocul să continue deşi un jucător al maghiarilor îl faulta pe al românilor, nu dădea cornere deşi de multe ori mingea era atinsă ultima dată de gazde şi absolut toate fazele la limită erau favorabile Ungariei. A fost hoţie pe faţă, însă România a demonstrat că nu degeaba a ajuns în urmă cu 2 ani în semifinale. Următorul meci va fi pe 30 martie 2021, cu Germania U21, în care Marius Marin şi George Ganea nu vor juca fiind suspendaţi pentru cumul de cartonaşe galbene.
Ungaria – România 1-2 (0-0)
Au marcat: 1-0 András Csonka (56), 1-1 Alexandru Măţan (69), 1-2 Alexandru Paşcanu (88)
România: 1. Daniel Vlad – 16. Denis Haruţ, 13. Denis Ciobotariu, 4. Alexandru Paşcanu, 2. Radu Boboc – 22. Darius Olaru, 8. Marius Marin (căpitan), 11. Andrei Ciobanu – 10. Olimpiu Moruţan (21. Adrian Petre, 61), 9. George Ganea (17. Octavian Popescu, 86), 20. Alexandru Măţan (18. Cătălin Itu, 89). Selecţioner: Adrian Mutu.
Rezerve neutilizate: 12. Mihai Aioani, 23. Mihai Eşanu – 3. Raul Opruţ, 5. Radu Drăguşin, 15. Andrei Chindriş, 19. Ştefan Vlădoiu, 6. Marco Dulca, 14. Răzvan Oaidă, 7. George Cîmpanu.
Cartonaşe galbene: Ciobotariu (5), Marin (7), Szőke (7, 42), Kiss (13), Mocsi (23), Csonka (45), Deutsch (52), Paşcanu (57), G. Ganea (80). S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.