Etapele preparării nadei

0
0



~ Curiozităţi pescăreşti ~

Dacă doriţi că nada dumneavoastră să iasă pufoasa și atrăgătoare, atunci în mod obligatoriu trebuie să respectați, mai abitir decât pe cele zece porunci, succesiunea de operații descrisă mai jos :
1 – amestecarea componentelor – se vă face întotdeauna cu componentele în stare uscată. (evident cele aflate în aceasta stare – nadă, aditivi uscați)
2 – adăugarea aditivilor lichizi și umectarea – dacă aveți aditivi lichizi sau alte componente în aceasta stare, trebuie să-i dizolvați în apa înainte de umectarea nadei. Atenție! Apa se va adaugă treptat pentru a nu supraînmuia nada.
3 – adăugare pământ – se va face doar dacă e cazul, pentru a sărăci nutritiv nada sau pentru a crea efectul de nor

4 – amestecarea – se face pentru a omogeniza nada cu toate componentele în ea.
5 – reumectarea – de obicei nada absoarbe apa în timp așa că la 10 – 15 minute de la prima umectare poate fi necesar să repetam această operație. Dacă e cazul, se va adaugă foarte puţină apă, nada fiind deja parțial umectată.
6 – sitarea – această operație se face pentru înlăturarea eventualelor cocoloașe apărute după umectare
7 – adăugarea diferitelor momeli – la finalul preparării nadei se vor adaugă diferitele momeli de natura vegetală sau animală respectiv porumb, , viermuși, larve, etc.. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.