Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** Se vorbeşte, se citeşte...     *** Doi musceleni, fraţi gemeni, împreună la război     *** Monumente istorice, vandalizate     *** De ce miaună şi urlă pisicile?;    *** APIA a plătit banii pe motorină     *** Tichete de vacanţă pentru toţi bugetarii!     *** „Are acte, dar circul rar cu ea“     *** Astăzi este Dragobetele     *** O iubeşte româneşte pe iubita de 72 de ani!     *** Întîia şi a doua aflare a capului Sfîntului Ioan Botezătorul      *** „City break“, cu Luminiţa Borta     *** EXPOZIŢIE ITINERANTĂ DE ARTĂ PLASTICĂ     *** ALEŞII     *** Ce mai citim? Ce mai scriem?     *** Spînzurat în podul casei     *** Bărbat cu dizabilităţi, lovit de maşină     *** Circulaţia, blocată pe Mateiaş      *** A făcut atac cerebral la volan     *** Paznicul ars, identificat     *** Fotbal la TV, în weekend!     *** Champions League - optimi     *** Ultimul amical al iernii     *** Derbiul etapei la TV     *** CS Mioveni, încă două victorii în returul Superligii     *** Gabi Enache a plecat în Rusia     *** 21 de curse în 2018     *** Curiozităţi pescăreşti     *** Pescuitul păstrăvului de rîu    

 
Arestat pentru furturi în Italia Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 03 februarie 2018

Curtea de Apel Piteşti a decis:

Arestat pentru furturi în Italia


Ca să dea de urma unui argeşean suspectat de comiterea mai multor furturi în Italia, autorităţile din peninsulă au emis un mandat european de arestare preventivă, pe numele acestuia. Constantin Cosmin Calotă Drăghici, în vîrstă de 28 de ani, din Popeşti - Lerodeni, a fost dat în urmărire prin Biroul SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională. Curtea de Apel Piteşti a admis cererea lui de arestare preventivă, urmînd a fi extrădat pentru cercetări.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 994

Continuare
 
Copiii vor putea îngriji animale la Zoo Imprimare E-mail
(4 voturi)
sâmbătă, 03 februarie 2018

În cadrul unui proiect inedit, vor hrăni căluţi şi iepuraşi

Copiii vor putea îngriji animale la Zoo

 

Lucrările de modernizare la Grădina Zoologică din pădurea Trivale din Piteşti vor continua şi în acest an, potrivit proiec­tului de buget pentru 2018 al Administraţiei Domeniului Public. Potrivit proiectului, cu 21.000 de lei va fi moder­nizat locul de joacă din incintă, iar cu 5.000 de lei se vor face lucrări de amenajare a unei încă­peri speciale pentru prepararea hranei nece­sare animalelor.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 778

Continuare
 
Şcoala Mircea cel Bătrîn va fi reabilitată Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 03 februarie 2018

Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală - PNDL II,

Şcoala Mircea cel Bătrîn va fi reabilitată

 

Anul acesta, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală - PNDL II va fi reabilitată, modernizată, extinsă şi dotată Şcoala Gimnazială Mircea cel Bătrîn, din Trivale. Primarul Cornel Ionică a menţionat că această şcoală are cel mai mare număr de elevi din Piteşti.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 908

Continuare
 
Nu s-au mărit impozitele la Topoloveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 03 februarie 2018


Nu s-au mărit impozitele la Topoloveni

 

Potrivit hotărîrii Consiliului Local din Topoloveni, pentru anul fiscal 2018 nu se aplică nici o majorare a impozitelor şi taxelor locale sau altor taxe asimilate acestora, rămînînd la nivelul stabilit pentru anul 2017.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 809

Continuare
 
Reclamaţiile anonime nu se iau în considerare Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 03 februarie 2018

În cazul sesizărilor în domeniul muncii la ITM,

Reclamaţiile anonime nu se iau în considerare

 

Persoanele fizice, individual sau organizate în asociaţii şi persoanele juridice din Argeş se pot adresa direct şi în scris prin poştă sau e-mail, la ITM Argeş, pentru a sesiza încălcări ale prevederilor legale din domeniul relaţiilor de muncă.   

Comentarii (3) | Vizualizari: 1012

Continuare
 
Ziua Mondială a Zonelor Umede Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 03 februarie 2018


Ziua Mondială a Zonelor Umede

 

“Zonele umede pentru un viitor urban durabil” este tema Zilei Mondiale a Zonelor Umede în 2018, o zi care în ultimii ani a devenit din ce în ce mai populară. Administraţia Bazinală de Apă Argeş - Vedea şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş au organizat în colaborare acţiuni pentru sărbătorirea evenimentului pe plan local. Data de 2 februarie marchează semnarea Convenţiei de la Ramsar, actul internaţional care din anul 1971 reglementează zonele umede.  


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 522

Continuare
 
Începe proiectul „Promenada Argeşului“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 02 februarie 2018

Se modernizează faleza rîului Argeş

Începe proiectul „Promenada Argeşului“


Primarul Cornel Ionică a anunţat, în cadrul ultimei conferinţe de presă, că s-a decis ca, în acest an, să înceapă proiectul „Promenada Argeşului”. Investiţia este prevăzută în bugetul pentru 2018 al Piteştiului.    


Comentarii (2) | Vizualizari: 1252

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 02 februarie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

A luat foc maşina

Un echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă de la Detaşamentul de Pompieri Curtea de Argeş - Punctul de Lucru Tigveni a intervenit în localitatea Tigveni, sat Bîrseştii de Jos, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism parcat. A ars compartimentul motor al autoturismului. Pompierii au concluzionat că incendiul a pornit de la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 700

Continuare
 
Zeci de elevi cu păduchi! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 02 februarie 2018

În cadrul controlului efectuat de medici în şcoli,

Zeci de elevi cu păduchi!


Ca de fiecare dată, la revenirea din vacanţa de iarnă, în unităţile de învăţămînt din judeţul nostru s-a făcut triajul epidemiologic al elevilor. Aceştia au fost examinaţi de medicii din cabinetele de medicină şcolară, în cazul şcolilor din oraşe, sau de medicii de familie din mediul rural, pentru depistarea cazurilor de boli infecto-contagioase şi prevenirea răspîndirii acestora.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 844

Continuare
 
Grefierii de la Cîmpulung, în grevă japoneză Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 02 februarie 2018


Grefierii de la Cîmpulung, în grevă japoneză


Grefierii Judecătoriei şi Parchetului Cîmpulung au fost, ieri, 1 februarie, în grevă japoneză.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 757

Continuare
 
Cornul distribuit elevilor conţine zahăr! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 02 februarie 2018

DSP a constatat că produsul nu respectă cerinţele legale

Cornul distribuit elevilor conţine zahăr!


Mai mulţi părinţi ne-au semnalat faptul că elevii primesc, în cadrul Programului „Lapte şi corn“, un corn cu adaos de zahăr, în condiţiile în care legislaţia în vigoare interzice adaosul zahărului în acest produs destinat copiilor. Ne-am uitat pe ingredientele inscripţionate pe ambalajul cornului primit de elevii argeşeni la şcoli şi într-adevăr printre acestea se regăseşte zahărul, dar şi făina albă, în loc de făină integrală, cum prevede HG 640/2017.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 631

Continuare
 
În martie, simulările pentru Evaluarea Naţională şi Bac Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 02 februarie 2018

Ministerul Educaţiei a aprobat calendarul

În martie, simulările pentru Evaluarea Naţională şi Bac


Ministerul Educaţiei Naţionale organizează, în perioada 5 - 7 martie 2018, la nivel naţional, simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a. De asemenea, în intervalul 19 - 22 martie 2018, va avea loc simularea probelor scrise din cadrul examenului naţional de Bacalaureat.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 832

Continuare
 
Spor de pînă la 15% pentru condiţii de muncă în învăţămînt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 02 februarie 2018

S-a adoptat regulamentul cu privire la acordare

Spor de pînă la 15% pentru condiţii de muncă în învăţămînt


Guvernul a adoptat regulamentul privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal didactic din învăţămînt, mărimea concretă a sporurilor pentru condiţii de muncă, precum şi condiţiile de acordare a acestora. Beneficiază de prevederile acestui act normativ personalul didactic, personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic din învăţămîntul preuniversitar şi superior.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1115

Continuare
 
Consens pe noul buget al Piteştiului Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 02 februarie 2018

Bani mai puţini, discuţii mai puţine

Consens pe noul buget al Piteştiului


Sala mare a Primăriei a fost plină, ieri după-amiază, la dezbaterea Bugetului Piteştiului pe 2018. Fostul secretar al municipiului, Iosiv Cerbureanu, a condus şedinţa, care a constat din prezentarea, pe planşă, cu planşă, la retroproiector, a componentelor veniturilor şi cheltuielilor municipalităţii, de către primarul Cornel Ionică, care a primit aplauze de la public şi chiar de la opoziţie.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 466

Continuare
 
Din martie, căldura mai scumpă cu 27,6%, la Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 02 februarie 2018


Din martie, căldura mai scumpă cu 27,6%, la Piteşti


Potrivit noului proiect de buget al Piteştiului, suma acordată societăţii Termo Calor Confort, pentru sub­venţionarea preţului gigacaloriei, a scăzut cu cîteva milioane, pe fondul scăderii generale a bugetului de funcţionare al municipalităţii. Acest lucru va duce deci la o majorare a preţului final facturat către po­pulaţie. Directorul Societăţii, Iulian Richiţeanu, ne-a explicat cît ar fi aceasta, conform calculelor actua­lizate, după datele de acum.   

Comentarii (3) | Vizualizari: 931

Continuare
 
Cursuri de etică obligatorii în universităţi Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 01 februarie 2018

Pentru cei care fac studii de masterat şi doctorat,

Cursuri de etică obligatorii în universităţi


Noul ministru al Educaţiei, Valentin Popa, a aprobat, marţi, un ordin care prevede includerea în planurile de învăţămînt, pentru toate programele de studii universitare organizate în instituţiile de învăţămînt superior din sistemul naţional de învăţămînt, a cursurilor de etică şi integritate academică. Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, ministrul Valentin Popa este adeptul abordării „Toleranţă 0“ faţă de abaterile de la normele de etică şi deontologie universitară, iar emiterea acestui ordin constituie primul pas din mandatul său în această direcţie.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 569

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 156 - 186 din 7397

Horoscop zilnic

Google Analytics


Sfinții zilei

Zi record

Marți, 20.02.2018

--- 4.354 vizitatori unici ---

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter