Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** Controale în minivacanţa de Rusalii     *** Mai puţini şomeri în Argeş      *** Cum prelucrează datele cu caracter personal SC Apă Canal     *** Primarul Ionică i-a salvat funcţia!     *** Edilul Matei îşi caută dreptatea în instanţă      *** Comisar şef, consilierul lui Manu!     *** Branşaţi ilegal la apă     *** Jandarmii, în misiuni de ordine de Rusalii     *** Şofer prins băut la volanul Ambulanţei      *** Produse întoarse cu mătura la Kaufland     *** A ciordit un tomberon de pe Bulevardul Pardon     *** Astăzi sînt Moşii de vară     *** Mîine este Duminica Rusaliilor     *** Filmele săptămînii 25 - 31 mai      *** Liga Campionilor: Finala Real - Liverpool, meci de 60 milioane euro     *** Baschetbaliştii argeşeni, locul 2 la turneul final!     *** Porcişteanu vrea pe podium la Arad!     *** Laurenţiu Şerban, la Campionatul European!     *** 3 medalii în prima zi la Internaţionalele României     *** CS Dacia a pierdut primul meci de la baraj     *** Rusia, a 7-a gazdă care vrea trofeul!     *** Lacul Green Paradis are peşte şi taxe accesibile!    

 
50 de ani de existenţă Dacia Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 03 mai 2018

Anul acesta se sărbătoresc  

50 de ani de existenţă Dacia 


Anul acesta, Marca Dacia şi Uzina de la Mioveni sărbătoresc o jumătate de secol de existenţă. În cei 50 de ani de existenţă, automobile Dacia a reuşit să ajungă cea mai importantă companie din România. De asemenea, a intrat pe piaţa din 44 de ţări, cucerind clienţii prin modele atractive, calitate şi preţ.   

Comentarii (1) | Vizualizari: 935

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 03 mai 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Legile Justiţiei, trimise la CCR de Iohannis

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a decis, ieri,  să trimită la Curtea Constituţională întregul pachet al Legilor Justiţiei şi anunţă că există posibilitatea unei noi reexaminări. „Fac un apel către Curtea Constituţională de a nu se grăbi şi a conlucra cu organismul european care contribuie de aproape 30 de ani la dezvoltarea unui patrimoniu constituţional comun în Europa şi care sprijină statele care doresc să pună structurile juridice şi instituţionale în acord cu standardele şi bunele practici internaţionale în materie de democraţie, preeminenţă a dreptului şi a protecţiei drepturilor omului, inclusiv prin acordarea unui sprijin constituţional de urgenţă. Sînt convins că judecătorii Curţii Constituţionale îşi respectă statutul de garanţi ai supremaţiei Legii fundamentale şi de apărători ai democraţiei prin drept, astfel încît vor avea toată deschiderea pentru un demers care îşi propune să asigure respectarea în România a principiilor şi valorilor democraţiei europene“, a delcarta Klaus Iohannis. 

M.Sandu
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 854

Continuare
 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 03 mai 2018

Se vorbeşte, se citeşte...

Nou sport naţional: fuga de răspundere

O problemă în tot mai multe instituţii e tendinţa funcţionarilor de a evita orice asumare a răspunderii. Mulţi nici nu ştiu legile şi ce au voie exact, iar alţii vor doar să nu se complice. „Le tremură izmenele la toţi, ca să-ţi dea o semnătură“ se plîngea primarul Ionică, pentru că unii se temeau că dacă mută un zid cu 1 m la pieţe, „vine ISU“. „Dar ISU n-a omorît pe nimeni“, insista el. Şi omologul din Albota zice că după ce a semnat pentru 7.000 de cărţi funciare, ca să nu piardă bani, i s-a spus: „Ai semnat, te speli cu ele pe cap“. Alt primar se plînge că trebuie să explice mereu: „nu te ia DNA-ul pentru că îndrepţi o eroare, ci te ia pentru alte alea“ - dar funcţionarii totuşi se tem.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 841

Continuare
 
Adolescent muşcat de viperă Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 03 mai 2018

În timp ce se afla pe Transfăgărăşan,

Adolescent muşcat de viperă


Tinerii teribilişti în riscă viaţa, din dorinţa de a obţine cît mai mutle like-uri pe Facebook. Un adolescent în vîrstă de 17 ani, din comuna Cocu, a ajuns la spital după ce a fost muşcat de o viperă, pe Transfăgărăşan. Acesta a povestit că se juca cu mîna prin iarbă cînd a fost atacat. Salvamontiştii atrag atenţia turiştilor să nu agite sau să caute reptile pentru a se fotografia cu ele, fiind extrem de riscant. Viorel Popescu, directorul Spitalului Muncipal Curtea de Argeş, atrage atenţia asupra faptului că a întîlnit situaţii cînd de dragul unui seflie, cei fără minte au ajuns la spital, fiind muşcaţi de vipere.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1187

Continuare
 
Noul subprefect a depus jurămîntul Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 03 mai 2018

Ceremonie destinsă la Prefectură

Noul subprefect a depus jurămîntul


În prima zi de lucru după minivacanţă, Colegiul Prefectural a fost convocat pentru ca noul subprefect Adrian - Dumitru Bughiu să depună jurămîntul. Sala a fost aproape jumătate plină cu funcţionari, alături de destul de mulţi (pentru 2 mai) directori şi reprezentanţi de instituţii judeţene, şi, desigur, jurnalişti - mediatizarea evenimentului a beneficiat, de altfel, şi de o relativă criză de ştiri.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 736

Continuare
 
Aplicaţiile ne urmăresc pe net Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 03 mai 2018


Aplicaţiile ne urmăresc pe net


Utilizatorii de Facebook au primit în ultima vreme solicitarea de a se exprima asupra politicii de confidenţialitate exercitate de acest program - în contextul în care aplicaţia a fost în mijlocul unui scandal, fiind acuzată că a furnizat date pentru campanii politice, mai ales în Marea Britanie şi SUA. Dacă acest lucru a fost adevărat (în fond, e de aşteptat orice, din partea unui serviciu oferit de un program gratuit), acum e oricum greu să mai ai încredere în declaraţiile de seriozitate din partea aceleiaşi companii. Citiţi totuşi ce se spune în avertismentele date utilizatorilor.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 631

Continuare
 
Evaluare pentru elevii din clasa a II-a Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 03 mai 2018

Săptămîna viitoare, încep testările naţionale

Evaluare pentru elevii din clasa a II-a


Săptămîna viitoare încep examenele de Evaluare Naţională. Primii care vor intra în febra examenelor sînt şcolarii din clasa a II-a, în perioada 7-10 mai. Calendarul Evaluării Naţionale 2018 pentru clasa a II-a este următorul: 7 mai - Scris: Limba română; 7 mai - Scris: Limba maternă; 8 mai - citit: Limba română; 8 mai - citit: Limba maternă; 9 mai - matematică; 10 mai - scris-citit: Limba română pentru minorităţile naţionale.  


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 623

Continuare
 
Absolut TV se închide! Imprimare E-mail
(4 voturi)
joi, 03 mai 2018


Absolut TV se închide!

După mai puţin de doi ani de emisie, postul local Absolut TV se închide. Televiziunea deţinută de Georgiana Drăghici, soţia deputatului Mircea Drăghici, nu va mai emite, potrivit surselor, asta deşi, în noiembrie anul trecut, tocmai se extinsese, Consiliul Naţional al Audiovizualului aprobînd transformarea licenţei prin cablu a Absolut TV din Mioveni în televiziune cu transmisie prin satelit şi acoperire naţională. „Anul trecut vă rugam să ne acordaţi credit pentru a reporni un post TV aflat într-o stare latentă, Absolut TV de la Mioveni. Am reuşit să aducem postul într-un stadiu de profitabilitate şi ne-am atins targetul pe piaţa locală, de aceea ne dorim să ne extindem. Avem o emisie stabilă, o echipă formată din 27 de persoane. Sîntem singura televiziune locală care are un studio mobil în Parlamentul României, de unde emite luni, marţi, miercuri. Avem şi o emisiune dedicată diasporei (...). Obiectivul nostru este extinderea la nivel naţional. Am reuşit să avem stabilitate financiară prin contracte cu instituţii publice, cîştigate prin licitaţii publice, prin SEAP. Avem contracte cu firme, dar, pentru a ne extinde şi a ne dezvolta, avem nevoie de mai multă vizibilitate la nivel naţional“, a spus Georgiana Drăghici în faţa comisiei CNA, pentru a obţine aprobarea. Ieri, vestea închiderii postului a ajuns mai întîi la angajaţii care au aflat că vor rămîne fără un loc de muncă.                                 
M.Sandu

Comentarii (1) | Vizualizari: 1415

 
Cum alegi un gard electric – ce criterii sunt importante și care sunt accesoriile de care ai nevo Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 03 mai 2018


Cum alegi un gard electric – ce criterii sunt importante și care sunt accesoriile de care ai nevoie


Provocările gospodarilor de pretutindeni, a celor care aleg să organizeze și să administreze o fermă pentru creșterea animalelor, sunt numeroase și ridică uneori probleme serioase acestora. Un fermier responsabil este conștient că trebuie să găsească tot timpul soluții eficiente. Vorbind despre un gard electric, se poate spune că acesta își dovedește din plin utilitatea în cadrul unei ferme, indiferent dacă este vorba despre una de mici dimensiuni sau de ceva ce se dorește a fi un business.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1098

Continuare
 
Concert Coral cu The A Cappella Singers de la Ohio Valley University, Vienna, West Virginia, SUA Imprimare E-mail
(8 voturi)
joi, 03 mai 2018


Concert Coral cu The A Cappella Singers de la Ohio Valley University, Vienna, West Virginia, SUA


Vineri, 11 mai, între orele 19.00-20.30, la Biserica lui Hristos, din Piteşti, str. Armand Călinescu nr. 16 (lîngă Liceul Brătinau) grupul coral The A Cappella Singers va interpreta o selecţie de cîteva piese din repertoriul american, englezesc şi german.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2123

Continuare
 
Tortul de nuntă de la SC Ribana Eve împărtăşeşte iubirea mirilor Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 03 mai 2018

Florile verii pe chipul prăjiturilor

Tortul de nuntă de la SC Ribana Eve împărtăşeşte iubirea mirilor


Poveştile de dragoste au părăsit demult filele cărţilor şi ne trezim, vrînd-nevrînd, protagoniştii unei iubiri la care pînă şi soarele verii, chinuit de invidie, urcă pe înaltul cerului ca să-i privească pe tinerii însurăţei de la înălţimea sa, cînd îşi nuntesc sentimentele spre deliciul celor dragi. La astfel de evenimente, costumele şi muzica sînt o grijă demult roasă de istoria vremii, însă, mai nou, tortul ţine atenţia trează pînă în ultima clipă. Minunea dulce este cheia reuşitei unei nunţi de poveste, graţie cofetarilor profesionişti din laboratorul SC Cofetăria Ribana Eve, care aşteaptă comenzi la cele două locaţii - una în Centru, mai exact pe strada Victoriei nr. 27 (pe acelaşi trotuar cu Teatrul, cam la 250 - 300 m, mergînd spre Nord), iar cealaltă în zona Exerciţiu, pe strada Dr. Nicolae Creţulescu, bl. A5, sc. D, parter.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4314

Continuare
 
Nou director de marketing la Dacia Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 28 aprilie 2018

Începînd cu data de 1 mai,

Nou director de marketing la Dacia 


Daniel Filip este, începînd de la 1 mai, noul director de marketing pentru mărcile Dacia şi Renault în România. El îl înlocuieşte pe Ionuţ Gheorghe, care va ocupa de la acea dată funcţia de director comercial Dacia în cadrul Direcţiei de Strategie de Marketing şi Vînzări a Groupe Renault de la Paris.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1272

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 28 aprilie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Cum circulă autobuzele în minivacanţa de 1 mai

Luni, 30 aprilie, şi marţi, 1 mai 2018, sînt declarate zile libere atît pentru salariaţii din sectorul public cît şi pentru elevi şi studenţi. SC Publitrans 2000 SA informează publicul călător că, în perioada 28 aprilie - 1 mai 2018, circulaţia autobuzelor în municipiul Piteşti se va desfăşura după un program specific zilelor de sărbătoare. Excepţie face ziua de luni, 30 aprilie 2018, în care programul va fi specific unei zile de vacanţă (autobuzele vor circula la un interval de succedare cuprins între 10 şi 30 minute). În toată această perioadă, punctele de vînzare (bilete/abonamente) vor funcţiona după un program normal.   

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 969

Continuare
 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 28 aprilie 2018


Se vorbeşte, se citeşte...

Alte angajări la primării

Prefectul le-a cerut primarilor să trimită evidenţa proiectelor europene pe care le derulează fiecare administraţie locală. Doar pe acest criteriu li se vor mai aproba cîte 1-2 angajări, special pentru lucrul cu fonduri europeni, pe lîngă personalul la care au dreptul, în funcţie de datele statistice privind populaţia. Pe de altă parte, prefectul a remarcat că mulţi secretari de comune trag mîţa de coadă, chiar pe salariile mărite. Ca să se mai domolească nepotismul şi pilele, poate n-ar fi rău să se lucreze, de pildă, 6 zile în administraţie, cum e şi în presă, de altfel - aici CNCD nu vede nici o discriminare...

Comentarii (1) | Vizualizari: 1005

Continuare
 
Marius Pîrvu, în control pe litoral Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 28 aprilie 2018


Marius Pîrvu, în control pe litoral


Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protec­ţia Consumatorilor sînt alături de consumatori pe perioada minivacanţei de 1 mai, pentru a se asi­gura că drepturile acestora sînt respectate. Co­misarii ANPC vor fi prezenţi atît pe litoralul Mării Negre, cît şi în staţiunile turistice din ţară, cu sco­pul de a preveni încălcarea reglementărilor legale în domeniul protecţiei consumatorilor şi pentru a îndruma operatorii economici să îşi însuşească şi să respecte normele legale.    

Comentarii (2) | Vizualizari: 1186

Continuare
 
Vulturii Carpaţilor, într-o misiune de tip „Security shura“ Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 28 aprilie 2018

Jurnal de război

Vulturii Carpaţilor, într-o misiune de tip „Security shura“


În ultima perioadă, militarii Batalionului 30 Vînători de Munte Dragoslavele din Cîmpulung au executat şi misiuni în aria de responsabilitate în care au avut loc întîlniri centrate pe tema securităţii din zonă şi pe problemele cu care se confruntă comunitatea locală. Discuţiile au loc între liderii comunităţii din zona de responsabilitate, forţele de coaliţie şi forţele de securitate şi apărare afgane. Misiunea în termeni militari se numeşte „security shura“. „Cooperarea cu liderii afgani şi cu Forţele de Securitate Afgane, reprezintă cheia succesului acţiunilor executate de militarii noştri, cît şi de cele ale partenerilor de coaliţie. Tocmai din acest motiv executarea misiunilor de tip Security Shura reprezintă un aspect esenţial, care ne sprijină în identificarea posibilelor activităţi insurgente din zonă, cît şi pentru faptul că astfel de întîlniri conferă siguranţă pentru liderii afgani şi oamenii lor“, spune comandantul batalionului,  locotenent-colonel Ionuţ Ilinca. În ceea ce urmează, locotenentul Crinu Şincari ne introduce în atmosfera de război din Afganistan, relatîndu-ne, detaliat, cum a decurs o misiune a militarilor musceleni, într-o zi obişnuită de aprilie.  Vorbim de o misiune de tip Security Shura, extrem de riscantă, dar care, în final, s-a terminat cu bine.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 1928

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 156 - 186 din 7978
embedgooglemap.net


Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Luni, 7.05.2018

--- 3.901 vizitatori unici ---

Mersul trenurilor

Flag Counter