TIMPI DE PREPARARE:
Timp de preparare: 20 min
Timp de gătire: 70 min
Gata în: 1 ore, 30 min
INGREDIENTE:
1 piept de raţă
1 legătură legume pentru supă
Pentru sos
60 gr. unt
suc de la 6 portocale
2 lingurițe muştar fin
sare şi piper
Pentru servit
100 gr. migdale feliate
Pentru garnitură
Cartofi la cuptor
broccoli
MOD DE PREPARARE:
Carnea de raţă este delicioasă şi are mai puţine substanţe chimice decât puiul. Uite cum poţi prepara piept de raţă cu sos!
1. Pieptul se pune la fiert în apă rece cu sare şi legumele de supă. Se spumează şi se lasă la fiert aproximativ 60 de minute, în funcţie de carne.
2. Odată pieptul fiert, se scurge de zeamă şi se pune la prăjit cu pieliţa într-o tigaie cu unt. Apoi, se scoate.
3. În grăsimea din tigaie se pune sucul strecurat de portocale, se lasă 5 minute la fiert, se pune muştarul, se asezonează cu sare și piper şi se mai lasă preţ de un clocot.
4. Friptura se aduce la masă presărată cu migdale, sos şi garnitură de cartofi şi broccoli.
Cititorii care doresc să posteze comentarii la articolele publicate pe site sunt rugaţi să ţină cont de următoarele lucruri:
* Oricine e binevenit să comenteze pe marginea textelor publicate pe site
* Limbajul folosit trebuie să fie obligatoriu unul civilizat
* Nu sunt admise exprimările triviale, jignirile, înjurăturile etc
* Orice comentariu este moderat şi va apărea pe site în cel mult 12 ore de la postare
* Ne rezervăm dreptul de a şterge, fără nicio explicaţie, comentariile care depăşesc graniţa unui limbaj pe care noi îl considerăm civilizat sau care nu au nicio legătură cu tema abordată în articolul comentat.