Devenise spaima şoferilor în Germania

0
  • Mandat european pentru un argeşean



Un tânăr în vârstă de 27 de ani, din comuna Bogaţi, a fost arestat preventiv ieri în baza unui mandat european. Autorităţile din Germania îl căutau de ceva vreme, cerând extrădarea lui pentru cercetări. Dumitru Viorel G. este acuzat de furt şi tâlhărie. Este suspectat că alături de alţi indivizi fura motorină din TIR-urile parcate.


„Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Leordeni, au depistat un bărbat de 27 de ani, din Bogaţi, urmărit international în baza unui Mandat European de Arestare emis de autorităţile germane.Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, care a dispus reţinerea pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă, urmând ca cel în cauză să fie prezentat în faţa instanţei, pentru parcurgerea procedurii de extrădare”, a declarat Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.
Arestat preventiv
Ieri, Dumitru Viorel G a fost prezentat Curţii de Apel Piteşti. Instanţa a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pe 15 zile. “Admite propunerea formulată de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, ca urmare a Semnalării introduse în Sistemul Informatic Schengen, emisă de către autorităţile judiciare competente din Germania transmisă, prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională- Biroul Sirene România, cu adresa nr. 3473567/SIRENE/CIA din data de 26.08.2020 şi dispune arestarea provizorie în vederea predării a persoanei solicitate Gherghescu Dumitru Viorel, pe o durată de 15 zile, începând cu data de 01 septembrie 2020 şi până la data de 15 septembrie 2020, inclusiv. Amână judecarea cauzei şi fixează termen la data de 15 septembrie 2020, orele 13:00 pentru prezentarea, de către procuror, a mandatului european de arestare în original, însoţit de traducerea în limba română”, se precizeză în sentinţa dată de Curtea de Apel Piteşti.
Fura motorină din TIR-uri
Tânărul argeşean era căutat de ceva timp de autorităţile Germane, fiind cerut ajutorul mai multor instituţii internaţionale pentru depistarea lui. Acesta este suspectat că ar fi comis mai multe furturi.
Potrivit legislaţiei germane acuzaţiile sunt de furt şi tâlhărie, suspectul făcând parte dintr-o grupare care sustrăgea combustibil din TIR-uri parcate. Indivizii au furat tone de motorină, uneori devenind agresivi dacă erau prinşi. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.