A găsit 10.000 de lei și i-a păstrat!

3
2

  • Camera de supraveghere a dat-o de gol



O femeie în vârstă de 55 de ani, din Costești, a crezut că i-a pus Dumnezeu mâna în cap în urmă cu trei zile când a găsit în parcarea din fața Complexului John, un fișic cu 10.000 de lei. Aceas­ta a luat banii și s-a putut bucura de ei până ieri dimineață când polițiștii i-au bătut la ușă. A fost nevoită să returne­ze până la ultimul leu.


Luni, o femeie de afaceri a mers la Complexul John de unde voia să cumpere marfă pentru magazinul său. A parcat în fața complexului și după ce și-a terminat treaba, a pierdut în parcare o sumă importantă de bani. Femeia legase într-un fișic 10.000 de lei pe care i-a rulat și i-a legat cu un elastic. Legătura i-a căzut lângă maşină iar ea a plecat fără să-şi dea seama. După un timp, când a sesizat lipsa banilor s-a întors în parcare, acolo unde a căutat în zadar. A sesizat Secţia 2 Poliţie Piteşti, în speranţa că un om cu suflet i-a găsit şi-i va înapoia. Nu a fost aşa! Cea care i-a găsit, o femeie în vârstă de 55 de ani, din Costeşti, a crezut că a dat norocul peste ea şi nu s-a grăbit să meargă la Poliţie să anunţe găsirea banilor ci i-a păstrat. Oamenii legii au cerut înregistrările de pe camerele de supraveghere. Pe filmare au observat cum două femei au traversat şi au mers pe trotuar. Una dintre ele s-a abătut în parcare, s-a aplecat, a luat ceva de jos şi a băgat în buzunar, ulterior, continuându-şi drumul ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Cu ajutorul acestor imagini oamenii legii au găsit-o pe femeie, cerându-i să predea suma. Astfel, a fost recuperată integral suma de bani, respectiv 10.000 de lei, care a fost restituită persoanei care a pierdut-o.
Păstrarea bunului găsit este infracţiune
Ca urmare a acestei întâmplări, poliţiştii argeşeni fac următoarele recomandări. „Dacă găsiți sume de bani sau obiecte, anunțați cea mai apropiată unitate de poliție. Reamintim că din punct de vedere legal, însuşirea unui bun găsit sau ajuns din eroare ori în mod fortuit în posesia altei persoane, care nu îl restituie sau predă autorităților în termen de 10 zile, constituie infracțiune. Atunci când vă deplasaţi în centre comerciale, acordaţi o atenţie sporită bunurilor dumneavoastră. Fiţi atenţi în privinţa locului unde parcați autovehiculul, modului de asigurare al acestuia și bunurilor lăsate în interior. Nu lăsați bunuri de valoare, genți sau portofele la vedere. Atenție la încărcarea și descărcarea cumpărăturilor. Evitați să aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar, iar la achitarea produselor cumpărate, nu scoateți toată suma de bani, ci numai necesarul plății contravalorii acestora. Nu păstrați portofelul, actele personale sau telefoanele mobile în buzunarele exterioare fără fermoar, şi nu păstraţi cardurile bancare în acelaţi loc cu codul PIN al acestora”, a declarat Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeş. Femeia care a găsit cei 10.000 de lei a scăpat de răspunderea penală, fiind găsită de oamenii legii în mai puţin de 10 zile de la comiterea faptei. M.Sandu


3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.