Percheziţii la societăţi de exploatare a lemnului

0
0



Ieri dimineaţă, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie Vâlcea au efectuat 11 percheziţii, în mai multe judeţe între acestea şi judeţul Argeş. A fost vizat un Ocol Silvic din Horezu şi mai multe societăţi de exploatare a lemnului. 


Descinderile au pornit de la Ocolul Silvic Romanii de Jos, lângă Horezu. În judeţul Argeş a fost vizată o societate de prelucrare şi exploatare a lemnului care a avut relaţii contractuale cu firmele luate la puricat de ofiţerii Anticorupţie. Dosarul penal a fost întocmit în urmă cu câteva luni când doi afacerişti vâlceni din domeniul amintit, s-au certat şi s-au reclamat reciproc pentru fapte de corupţie. Anchetatorii au obţinut mandate de percheziţie, acţiunea având loc ieri. „În această dimineață, 22 octombrie 2020, lucrători de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciile Județene Anticorupție Vâlcea, Argeș, Dolj, Gorj și Mehedinți, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, efectuează 11 percheziții domiciliare pe raza județelor Vâlcea și Argeș, respectiv o percheziție la o instituție publică, șase percheziții la persoane fizice și patru percheziții la sediile unor societăți comerciale. Activitățile procedurale sunt efectuate într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și evaziune fiscală, săvârșite în perioada 2018 – 2020, în legătură cu activități de administrare și protecție a fondului forestier național. Concomitent cu desfășurarea activităților de percheziție domiciliară au loc audieri de persoane și sunt efectuate verificări și ridicări de înscrisuri de către polițiștii anticorupție”, preciza Direcţia Generală Anticorupţie într-un comunicat de presă remis redacţiei.
Societate din Băiculeşti vizată!
În judeţul Argeş, a avut lo o singură percheziţie, la sediul unei societăţi de exploatare şi prelucrare a lemnului, cu sediul în Băiculeşti. La activitate au participat ofiţeri ai DGA Argeş care au ridicat mai multe documente necesare desfăşurării anchetei.
Pentru reprezentanţii societăţii amintite nu au existat mandate de aducere, nici în calitate de martori, nici ca inculpaţi. M.S


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.