Ciorbă de pui a la grec

0



Timpi de preparare:
Timp de preparare: 30 min
Gata în: 30 min
Ingrediente:
1-2 legături pătrunjel
zeama de la 1-2 lămâi
1 ou
piper măcinat
3-4 boabe piper
1 păstârnac
1 rădăcină pătrunjel
1 ţelină rădăcină şi frunze
sare
2 ardei
1-2 cepe
1 pui
2 morcovi
50 gr. unt
3 lingurite făină
Mod de preparare:
1. Se curăţă şi se spală puiul. Se pune să fiarbă în apă cu un praf de sare.
2. Se lasă să fiarbă la foc mic, de la început până la sfârşit, ca să nu scadă brusc. Se curăţă legumele şi se spală bine. Se pun să fiarbă întregi împreună cu puiul. Oala se acoperă cu un capac.
3. Se verifică dacă au fiert legumele şi puiul, apoi se iau de pe foc şi se strecoară în altă oală.
4. Se sparge oul, se bate bine cu un praf de sare şi se adaugă făina cernută. Se obţine o cremă consistentă şi pune în supă trecută prin furculiţă. Supa se lasă să mai dea în clocot câteva minute, se condimentează cu sare şi piper, după gust, iar după ce s-a luat de pe foc se adaugă untul şi se serveşte ornată cu pătrunjel verde şi zeamă de lămâie.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.