Escrocul a primit arest la domiciliu!

0

  • Cazul Înşela cu firmă falsă de transport



După cum anunţan din numărul de ieri, un tânăr de 25 de ani din comuna Potcoava, judeţul Olt, a înşelat mai multe firme şi persoane fizice, pretinzând că este reprezentantul unor firme de transporturi. Acesta se obliga să efectueze transporturi, primea o sumă ca avans şi dispărea. A fost reţinut după ce poliţiştii argeşeni au organizat un flagrant delict. Deşi a fost prezentat instanţei cu propunerea arestării preventive, judecătorii au respins cererea şi au dispus arestul la domiciliu.


Ionuţ Cătălin P. în vârstă de 25 de ani, din județul Olt, a fost prins în flagrant, la Piteşti, după ce a încasat 500 de euro în contul unui transport pe care nu avea de gând să-l efectueze. Acesta pretindea că are firmă de transporturi, racola clienţii printr-un cont de Facebook, emitea o factură proformă şi astfel încasa un avans din costul final. Ca să nu fie depistat, folosea conturi ale unor persoane racolate la întâmplare. După ce lua banii, dispărea, fără să onoreze contractul. Astfel a creat un prejudiciu de aproximativ 10.000 euro. A fost reţinut pentru înşelăciuni şi fraude informatice. Marţi, Ionuţ Cătălin P. a fost dus la Judecătoria Piteşti cu propunerea arestării preventive.

Judecătorii au respins cererea şi au dispus arestul la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile pentru tânărul escroc. „… pe durata măsurii arestului la domiciliu, inculpatul PIC, are următoarele obligaţii: a) a nu părăsi imobilul în care locuieşte în fapt, situat în …, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. b) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară, sau a instanţei de judecată, ori de câte ori este chemat; c) să nu comunice cu persoanele vătămate.

În temeiul art. 221 alin. 4 C.p.p., atrage atenţia inculpatului, că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.”, se precizează în sentinţă. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.