Patroană reţinută în dosarul angajărilor fictive

0Marţi, au avut loc 21 de perceziţii în București, Argeș, Ilfov, Ialomița și Teleorman. În timpul descinderilor poliţiştii argeșeni au descoperit și ridicat mai multe documente și înscrisuri cu valoare probatorie. O femeie a fost reţinută, fiind vorba de patroana firmei care încheiase contractele fictive.


După cum anunţam din numărul de ieri, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, au efectuat 21 de percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și a județelor Argeș, Ilfov, Ialomița și Teleorman, la sediul unor societați comerciale și locuinţele unor persoane suspecte de săvârşirea unor infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, înșelăciune și fals în declarații. Din cercetări a rezultat faptul că, în contextul situației epidemiologice SARS-CoV-2, contra unor avantaje materiale, reprezentanții unei societăți comerciale, cu sediul în municipiul București, ar fi încheiat, fictiv, contracte de cesiune drepturi de autor, care au fost înmânate mai multor persoane fizice de pe raza județelor Argeș, Ilfov, Ialomița și Teleorman, dar și din București, în vederea obținerii de indemnizații lunare de sprijin pentru drepturi de autor și conexe, de la bugetul de stat. 20 de persoane, cu calitatea de suspect, au fost conduse la audieri, iar o persoană a fost reținută.

După administrarea probatoriului, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, a unei femei, M.N.M., 43 de ani, din comuna Glina, județul Ilfov, administrator al societății comerciale vizate de anchetă. Ieri a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive, împotriva ei fiind luată măsura controlului judiciar. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.