Argeșenii vin din străinătate să se imunizeze în ţară!

0



Tot mai mulţi români plecaţi în străinătate la muncă, aleg să se vaccineze împotriva coronavirusului în ţara natală. Veniţi în concediu aceştia se duc la centrele de vaccinare şi în funcţie de timpul disponibil aleg ce doze să le fie făcute. Au fost şi situaţii în care românii au venit şi s-au vaccinat „între două avioane”, făcând vaccinul fie pe aeroport, fie în judeţul natal, şi plecând în aceeaşi zi. Cum se apropie luna august, lună de concedii, medicii de familie se aşteaptă ca numărul acestora să crească.


Interdicţiile impuse de cel mai multe dintre ţări i-au determinat pe mulţi dintre români să se vaccineze. Pentru că în alte state vaccinarea anticovid a fost făută gradual, în funcţie de vârstă, pentru a scăpa de zilele de carantină aceştia s-au întors în România pentru a se imuniza.

„ Lucrez în Anglia de peste 5 ani. Vin cam de trei ori pe an acasă, la părinţi şi din cauza măsurilor de prevenire impuse ar fi trebuit să stau de fiecare dată în carantină. Am preferat să vin să mă vaccinez. Am luat bilet de avion dus- întors. Am venit duminică şi m-am vaccinat cu Johnson & Johnson pe aeroport, mi-am vizitat părinţii şi marţi am plecat. Am scăpat de problema carantinării sau a izolării. Certificatul de vaccinare o să mă ajute şi în Anglia, la serviciu.”, povestea Andrei B.

În Spania ar fi avut de aşteptat

O altă româncă, căsătorită în Spania a venit în concediu la părinţi. Ca să nu fie nevoită să stea 14 zile în izolare la domiciliu a ales să se vaccineze. „ Când am plecat eu din Spania, ajunsese cu vaccinarea la persoane între 35-40 de ani. Mai aveam de aşteptat. Nu puteam să amân concediul aşa că, imediat cum am ajuns în ţară, la Curtea de Argeş, m-am dus la un centru şi m-am vaccinat cu Pfizer. Stau o lună în România şi am timp să fac şi rapelul”, a precizat Oana Ş.

Mariana Boşneag, coordonatorul celui mai mare centru de vaccinare din judeţ şi preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Argeş a spus referitor la acest subiect. „ Vin români din străinătate să-i vaccinăm. În ultima perioadă, zilnic, avem 1 sau doi. Până acum erau 10-12 pe lună. Ne aşteptăm ca numărul să crească, având în vedere că vine luna august, lună de concedii în străinătate. Am avut şi argeşeni care au venit să se vaccineze între două avioane. Oamenii vin din zone roşii sau galbene şi vaccinându-se scapă de carantină. ” ,a spus aceasta.

Se întorc din Zanzibar prin Bulgaria

Cum se aflăm în plină vară, perioadă de concedii în centrele de vaccinare, după o perioadă de stagnare, a început din nou să crească numărul persoanelor care se imunizează cu prima doză.

„ Cam de două săptămâni, au început să vină multi pentru prima doză. Vor să plece în concediu în străinătate şi au aflat că vor trebui să stea în carantină la întoarcere sau că nu-i primesc acolo decât cu vaccin sau cu test PCR. Decât să dea o grămadă de bani pe teste, preferă imunizarea”, a explicat Mariana Boşneag. De la pacienţii care au venit să se imunizeze, aceasta a aflat şi despre unele strategii ale turiştilor.

Au cumpărat bilete în Zanzibar. La întoarcere ar fi trebuit să stea în carantină, fiind ţară din zona roşie. Ca să nu fie nevoiţi să stea 14 zile în casă, au cumpărat bilet de avion la întoarcere către Bulgaria. Au venit din Zanzibar în Bulgaria şi de acolo în România.

Citiți și: Ambasadorul Palestinei, la PiteștiLa aeroport când au făcut declaraţia au spus că vin din Bulgaria, ţară din zona verde şi aşa au scăpat de carantină” a mai precizat preşedinta Asociaţiei Medicilor de Familie din Argeş. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.