Regele romilor acuzat de înşelăciune

1



A fost finalizată ancheta ce-l viza pe Dănuţ Stănescu, Regele internaţional al romilor creştini de pretutindeni, fiul şi fratele acestuia. Vor fi trimişi în judecată sub acuzaţia de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură private şi uz de fals după ce ar fi recrutat 59 de persoane pe numele cărora au încheiat contracte individuale de muncă în mod fictiv, pentru a obține subvenții de la stat, în timpul pandemiei.


Dosarul a fost instrumentat de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești. Dan Stănescu, fiul său fratele şi o tânără sunt acuzaţi de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, toate în formă continuată. “Din cercetări, s-a stabilit că, în perioada octombrie 2020 – martie 2021, patru persoane, cu vârste cuprinse între 21 și 47 de ani, toate din Costești, prin intermediul a trei societăți comerciale, ar fi indus și menținut în eroare Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș, cu ocazia încheierii și derulării unor convenții având ca obiect acordarea a 50% din salariul angajaților pentru o perioadă de 12 luni (conform O.U.G. 92/2020 pentru instituirea unor măsuri active de sprijin destinate angajaţilor şi angajatorilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2).
Reprezentanții celor trei societăți ar fi susținut în mod nereal, prin întocmirea și depunerea unor foi colective de prezență și state de plată, că în perioada octombrie 2020 – februarie 2021, 59 de angajați s-ar fi prezentat la serviciu, ar fi desfășurat efectiv activități în beneficiul angajatorului și ar fi fost remunerați pentru serviciile prestate. Prejudiciul a fost stabilit la suma de 241.887 de lei, din care a fost recuperată în numerar suma de 35.000 de lei, iar pentru restul prejudiciului, au fost instituite măsuri asiguratorii asupra unor imobile deținute de cei în cauză”, au precizat reprezentanţii IPJ Argeş. Anul trecut, pe 25 martie 2021, au fost efectuate 38 percheziții domiciliare, la Palatul de Aramă din Costeşti dar şi în judeţele Olt, Vâlcea, Gorj, Dâmbovița, Brașov, Dolj, Mehedinți și Teleorman. În baza probatoriului administrat la acea dată, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, a fost luată măsura reținerii și ulterior arestului preventiv, față de trei bărbați, Dan Stănescu, fiul şi fratele acestuia iar o tânără de 21 de ani a fost plasată sub măsura preventivă a controlului judiciar. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de trimitere în judecată.  M.Sandu


1 COMENTARIU

  1. Muo, da meseria e bratara de argint si gatu pâlnie de haur!
    Poa’sa-ți ia hastia calu’,regatu,palatu de cleștar si supușii da’ meseria nu! Au Acu timp ,la păstrare,sa traforeze la tinichele si coronițe pentru tot palatu si regatu’!
    Facebooku’ sa meargă de la mititica si niște Ziariști !
    Plus ca nu mai încălzește la palatu de cleștar ca se bulucesc ca oile ,si au si trei mese pe zi gratis pe frigu asta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.