Două sentinţe cu executare, în dosarul „Alcoolemiilor”!

1



S-a încheiat procesul din dosarul „Alcoolemiilor”! Curtea de Apel Piteşti a dat decizia definitivă fiind trimişi la închisoare un fost jandarm şi un fost poliţist. Cei doi au fost ridicaţi de oamenii legii şi au fost duşi la penitenciar. Au de executat pedepse cu închisoarea de 4 ani, respectiv 3 ani. Fostul poliţist a primit la instanţa de fond pedeapsă cu suspendare, dar la apel s-a dispus executarea. Restul sentinţelor rămân neschimbate. Printre cei condamnaţi se numără şi un medic.


În 2011, Gheorghe Milandru, fost jandarm, a fost în flagrant de ofițerii Direcției Generale Anticorupție în timp ce primea 1.500 de euro de la o persoană cercetată într-un dosar penal pentru conducerea unui autoturism sub influenta băuturilor alcoolice. În schimbul acestei sume, Gheorghe Milandru urma să-l ajute să obțină o valoare a alcoolemiei sub limita de infracțiune la recalcularea acesteia, învățându-l ce să declare ca sa influențeze rezultatul comisiei. În prealabil, obținuse și valorile acestei probe la momentul recoltării și ora producerii evenimentului, date necesare la recalculare.

Milandru le promitea persoanelor cercetate pentru conducerea unui autoturism sub influenta băuturilor alcoolice că va interveni la INML „Mina Minovici“ Bucureşti pentru ca valoarea recalculării alcoolemiei să fie sub limita de infracţiune.

Gheorghe Milandru a fost mai fost condamnat definitiv în septembrie 2012 la doi ani de închisoare. Pornind de la primul dosar a fost disjuns cel de-al doilea în care au fost inculpaţi şi medicul legist Nicuşor Stăculeţ dar şi patru foşti poliţişti, pentru fapte comise în perioada 2009-2011.
După un proces care a durat 5 ani a fost dată sentinţa definitivă. Curtea de Apel Piteşti a menţinut, în mare parte, decizia dată în martie 2021 de Tribunalul Argeş. Judecătorii au decis ca fostul poliţist Dănuţ Aurelian Dăscăleasa, unul dintre inculpaţi, iniţial condamnat la 3 ani cu suspendare, să execute pedeapsa în penitenciar.

Gheorghe Milandru a fost condamnat la 4 ani închisoare, în regim de detenţie, din care aproape jumătate din durata pedepsei a fost deja executată. Nicușor Stănculeț, de la Serviciul de Medicină Legală Argeș, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu pentru o perioadă de supraveghere de 4 ani.
Dumitru Stoian a primit 1 an si 8 luni închisoare, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni, Lucian Popa a fost condamnat la 1 an şi 10 luni închisoare, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni.

Constantin Viorel Bădescu a primit de 2 ani închisoare cu suspendare, pe durata unui termen de încercare de 5 ani. Miercuri, după ce a fost dată sentinţa, Gheorghe Milandru, în vârstă de 59 de ani, şi Dănuţ Aurelian Dăscăleasa, de 39 de ani, au fost ridicaţi de oamenii legii fiind duşi la penitenciar. M.S.


1 COMENTARIU

  1. Sa le fie de bine!
    In loc sa le plătim pensii babane pentru eforturile lor , intra la pension si reprofilare/reciclare.
    Dar sistemul/șefii care i-au selectat/antrenat/promovat , marii chestori ,psihologii si ce-or mai fi,au răspuns la ceva întrebări,oare? Cum si de ce au ajuns ăștia brațul legii?(de exemplu).Aia cu masterate/doctorate si alte rate de la academia aia fantoma?
    Sau o sa răspundă in continuare numai in fata lui Dumnezeu? Multe întrebări , putine răspunsuri date de oameni plătiți ( îndestulător si exagerat de cela mai multe ori,in raport cu eforturile lor) din munca noastră !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.