Împăratul vindea cocaina la kilogram!

1
  • Temut traficant de droguri din vestul ţării, condamnat la Piteşti

De ani buni, un cunoscut interlop din vestul ţării Uţu Claudiu Rohozneanu, acum în vârstă de 54 de ani, face legea pe piaţa traficului de droguri. Bărbatul, căruia i se spune “Împăratul”, a fost condamnat de mai multe ori pentru trafic de droguri, dar şi pentru şantaj, cămătărie, lipsire de libertate. Săptămâna trecută a mai primit o sentinţă, de la Tribunal Argeş, după ce a fost prins cu aproximativ 2.500 pastile de MDMA, care ar fi trebuit să ajungă pe piaţa consumatorilor din Bucureşti. De altfel, procurorii DIICOT au constatat în urma anchetelor lor, că Împăratul este unul dintre traficanţii care vând cocaină la kilogram, fiind furnizor engross pentru alţi traficanţi mărunţi.  
Traficantul din Arad acoperea partea de vest a ţării. Permanent însoţit de gărzi de corp, acesta ar fi fost implicat, pe lângă traficul de droguri, şi în reglări de conturi între clanuri care se luptau pentru supremaţie. Temutul interlop şi-a continuat afacerile cu droguri chiar şi din spatele gratiilor, acolo unde s-a ales cu o altă condamnare.
În octombrie 2020 Uţu Claudiu Rohozneanu, împreună cu Florian Cristian Vasile și Marius Stoica au fost ridicaţi de procurori de la structura centrală a DIICOT și polițiști de la Crimă Organizată, după ce unul dintre cei trei inculpați a vândut, către ceilalți doi, 2.479 de comprimate MDMA. Se spune că aceştia au efectuat tranzacții de droguri de mare risc, care urmau a fi comercializate către consumatori din București. Pastilele au fost găsite în maşina lui Împăratul. Acesta a negat acuzaţiile şi a susţinut că el era în camera de hotel de la Marriott unde îşi aştepta iubita care avea o programare la coafor. „Inculpatul Claudiu Rohozneanu nu a recunoscut săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc din data de 18.10.2020. Acesta a încercat prin declarațiile sale, pe de-o parte, să găsească o justificare pentru prezența sa în locul în care a avut loc predarea celor 2.479 comprimate MDMA. Pe de altă parte, a încercat să nege cu totul existența întâlnirilor pe care le-a avut cu coinculpații, atât cea premergătoare din ziua de sâmbătă, ce a avut loc în fața hotelului unde era cazat, cât și cea din data de 18.10.2020, când le-a predat drogurile de mare risc, întâlniri dovedite dincolo de orice dubiu prin probe administrate în cauză. La rândul lor, inculpații Florian Cristian Vasile și Marius Stoica au recunoscut săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina lor, declarațiile acestora coroborându-se sub aspectele esențiale în raport cu situația de fapt reținută în actul de acuzare”, au consemnat procurorii în dosarul întocmit.

În cele din umră a recunoscut

Dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Argeş. Ulterior acesta a revenit asupra declaraţiilor iniţiale. „Numitul Rohozeanu Uţu Claudiu inițial nu a recunoscut învinuirea ce i se aduce, precizând că – XXXX prieten m-a invitat în Pitești la restaurantul Apulum, unde, împreună cu femeia cu care mă aflam în București, m-am întâlnit cu el și cu soția lui și încă o femeie. Când am ajuns la restaurant, prietenul meu B…,nu știu cum îl cheamă, dar cunosc că este de origine albaneză, m-a condus cu autoturismul său la el acasă, să îmi arate unde locuiește, la o distanță de aproximativ 7 kilometri”, spunea Uțu în primă fază. Apoi, după ce procurorii DIICOT l-au pus sub învinuire el ”a recunoscut săvârșirea infracțiunilor de care a fost acuzat.”

Fac şi restul din alte pedepse

Tribunalul Argeş a dat sentinţa săptămâna trecută. Astfel, Împăratul a primit o pedeapsă de 7 ani, 5 luni şi 1387 de zile (n.r. un rest dintr-o pedeapsă anterioară de 17 ani) închisoare. Florian Cristian Vasile a fost condamnat la 6 ani, 10 luni şi 1092 de zile (n.r. rest dintr-o condamnare de 12 ani) închisoare, în timp ce Marius Stoica a primit 6 ani de detenţie. Cei trei se află sub măsura controlului judiciar după ce au stat în arest preventiv aproximativ 6 luni. Instanţa a dispus confiscarea drogurilor, a două maşini Range Rover şi a 3.100 euro, bani găsiţi la Împăratul. Sentinţa nu este definitivă şi a fost atacată cu apel de interlop. Uţu Claudiu Rohozneanu a mai fost acuzat de procurori că din spatele gratiilor coordona alături de alte trei persoane, traficarea a cinci kilograme de cocaină.
Marfa, în valoare de 400.000 euro, adusă din Venezuela, via Spania, a fost recepţionată în Madrid, iar restul în Arad.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.