Șoferii argeșeni vor verifica online punctele amendă

0
0

Pentru a simplica procedura prin care șoferii pot verifica amenzile și penalizările primite de-a lungul timpului, ar putea fi introdusă o nouă măsură de către Senat. Aceasta prevede posibilitatea accesării online a acestor informații.  
Conform legislației actuale, atunci când șoferii acumulează 15 puncte de penalizare, rămân în imposibilitatea de a se urca la volan deoarce li se suspendă permisul de conducere. Verificarea numărului de puncte de penalizare acumulat, în aceste condiții, este un mod în care șoferii pot controla și gestiona mai eficient situația în care se află.

Acest argument îl aduc, de altfel, și cei care au inițiat acestă propunere legislativă care privește facilitarea accesului la informațiile cu privire la sancțiunile primite pe drumurile publice de către posesorii de permise auto. Șoferii vor reuși astfel să afle mult mai rapid toate amenzile și sancțiunile primite în trafic și vor putea lua atitudine înainte de a-și pierde dreptul de a conduce din cauza acumulării a 15 puncte de amendă.

În prezent, deși poliția rutieră gestionează evidența tuturor amenzilor și punctelor de penalizare, șoferii trebuie să facă cerere specială pentru a primi informații despre situația lor. Iar răspunsul pentru o astfel de cerere durează până la 10 zile lucrătoare.

Noua propunere legislativă creează cadrul necesar prin care șoferii să poată avea acces imediat la informațiile din registrele de evidența contravențiilor rutiere.

Fiecare sofer va putea să vadă istoricul amenzilor primite pe drumurile publice prin intermediul unei aplicatii online astfel că va fi eliminată și cererea pe care șoferii erau nevoiți să o facă, dar și timpul de așteptare. Accesul online va fi simplu si rapid, la îndemana oricărui posesor de permis auto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.