Minor arestat că a jefuit un puştan!

0

La 17 ani, un minor, originar din comuna Tufeni, judeţul Olt, a devenit „inculpatul de serviciu” pentru oamenii legii care l-au cercetat până acum în mai multe dosare de furt calificat. Ultima lui ispravă a fost la limita dintre tâlhărie şi furt, ceea ce i-a determinat pe judecători să facă o excepţie şi să dispună împotriva lui măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, 
Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției nr.1 Poliție Pitești au fost sesizat de un minor în vârstă de 11 ani, care reclama că un tânăr i-a furat banii. Totul s-a întâmplat în seara zilei de 14 octombrie a.c., în jurul orei 21:30, când victima era în centrul municipiului Piteşti, pe Strada Mare, cu fratele mai mic, de 10 ani, şi cu un prieten în vârstă de 11 ani. Grupul celor trei a fost oprit de un adolescent. Acesta avea o statură impozabilă şi un comportament intimidant pentru băieţii cu mult mai mici şi ca vârstă şi fizic. Le-a cerut să-i dea banii pe care-i au, însă copiii au refuzat. Fără să stea la discuţii, Valentin T. de 17 ani, din comuna Tufeni, judeţul Olt, despre el fiind vorba, i-a băgat mâna în buzunar puștiului şi i-a furat cei 100 de lei, banii lui de cheltuială. Hoţul a ignorat protestele celor mici şi a plecat cu banii. Atunci când cazul a ajuns în atenţia poliţiştilor, minorul jefuit a fost audiat în prezenţa bunicii lui, la fel şi fratele, martor la comiterea faptei.

Din descrierea făcută de aceştia oamenii legii au reuşit să facă un portret robot care i-a dus la tânărul ce mai fusese cercetat şi în alte doare. Anchetatorii au întocmit dosar penal pentru furt calificat, după ce victima a declarat că nu a fost lovit, îmbrâncit sau agresat în vreun fel, doar că el a fost ca şi paralizat de frică şi nu a reacţionat când hoţul i-a luat banii din buzunar. Valentin T. a fost reţinut pa bază de ordonanţă pentru 24 de ore. Ulterior a fost prezentat Judecătoriei Piteşti cu propunerea arestării preventive. În mod normal, atunci când au cauze cu minori, judecătorii aplică măsura cea mai blândă, fie control judiciar, fie arest la domiciliu.. În cazul de faţă, magistraţii au ajuns la concluzia că tânărul chiar reprezintă un pericol dacă va fi lăsat în libertate, mai ales că este la prima faptă de acest gen, şi au emis pe numele lui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Avocatul autorului a atacat decizia. Până când va fi judecată contestaţia, adolescentul râmâne în arest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.