A asfaltat un drum care nu duce nicăieri…

0
  • Fostul primar al comunei Corbeni

Un drum de şase kilometri a fost asfaltat în mandatul fostului primar al comunei Corbeni, Romeo Mateescu. Proiectul era mai vechi, din 2008, când primar era Daniel Dincuţă. Investiţia este fără doar şi poate, un exemplu concret a lucrului făcut de mântuială! De ce? Din cauză că acest drum nu duce nicăieri…Astfel, în jur de şase milioane de lei, bani proveniţi din fonduri europene nerambursabile, au fost irosiţi pe o lucrare care nu are utilitate publică!  
„ Priviţi imaginea alăturată a modului în care Primăria Corbeni cheltuieşte în mod abuziv şi inutil. Un drum care nu duce nicăieri, din satul Oieşti, prin pădure, unde s-a pus asfalt fără hotărâri ale Consiliului Local sau ale Consiliului Judeţean. În folosul cui? Cine răspunde pentru cheltuirea banilor necesari pentru alte obiective ale comunităţi? Cetăţenii au dreptul să fie informaţi”, astfel scrie un cetăţean din comuna Corbeni, într-o petiţie transmisă redaţiei Curierul zilei. În scrisoare au fost ataşate şi două fotografii cu „investiţia” la care face referire.

„Drumul ăla este o problemă din toate punctele de vedere”

Pornind pe firul acestei sesizări am aflat că într-adevăr, drumul a fost asfaltat în anul 2015, din fonduri europene în mandatul primarului Romeo Mateescu. Proiectul este însă cu mult mai vechi, de pe vremea când edil al comunei era Daniel Dincuţă. Scopul acestui drum nu-l înţelege nici actualul primar, Nicolae Dinică, cel cu care am discutat pe această temă. „Da, este vorba de un drum în pădure asfaltat din 2015 făcut pe fonduri europene, nu eram primar atunci. Din punctul meu de vedere nu faci un drum în pădure care nu duce nicăieri. Acel drum se oprește în pădure. Proiectul este făcut din 2008 când era altcineva primar. Da, este adevărat, este făcut din fonduri europene şi toţi primarii voiau să acceseze fonduri, dar ideea este că dacă tot ai luat aceşti bani trebuie să faci ceva pentru comunitate. Din punctul meu de vedere trebuia să profite de oportunitate dar să facă un drum care să fie benefic, să deservească cetățenii. Drumul ăla este o problemă din toate punctele de vedere. E ca un bolovan care atârnă greu. E o poveste veche, dar actuală. Cei care scriu și comentează acum ar fi trebuit să ia atitudine atunci. Toată lumea știa”, a declarat primarul comunei Corbeni, Nicolae Dinică.
Edilul se referea la faptul că drumul o dată făcut a intrat în administrarea primăriei şi întreţinerea trebuie asigurată din bani de la administraţia locală.
Proiectul de asfaltare a drumului a fost depus în 2008 de primarul de la acea vreme, Daniel Dincuţă şi a fost finalizat în 2015 când era primar Romeo Mateescu. Atunci, un kilometru de drum asfaltat costa în jur de un milion de lei. În anul 2014, după ce a pierdut alegerile Daniel Dincuţă a fost condamnat pentru fapte de corupţie. Fostul edil a primit o pedeapsă de doi ani şi zece luni de închisoare cu suspendare şi doi ani interzicerea unor drepturi, după ce în complicitate cu un consilier au fost depuse acte false la APIA pentru obţinerea de fonduri nerambursabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.