Lacrimi de pui

0

Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 15 min
• Timp de gătire: 15 min
• Gata in: 30 min
Ingrediente:
• 2 piepți de pui
• 1 cățel de usturoi
• sucul de la o lămâie mare
• 1 ou
• pesmet
• câteva fire de pătrunjel
• sare
• piper
Mod de preparare:
Pieptul de pui se feliază și apoi se taie bucăți mici. Sucul de lămâie se pune peste cățelul de usturoi zdrobit. Se amestecă. Se toacă firele de pătrunjel și se adaugă peste usturoi. Se amestecă. Amestecul rezultat se toarnă peste bucățile de pui. Se lasă la marinat câteva ore sau mai bine peste noapte. Se scurge puiul, se sărează și piperează după gust. Într-o farfurie adâncă se bate oul. Într-o altă farfurie se împrăștie pesmet. Se trece fiecare lacrimă de pui prin ou și pesmet. Lacrimile de pui se prăjesc în ulei până se rumenesc. Bucățile de pui se așază pe hârtie de bucătărie pentru a scăpa de uleiul în plus. Lacrimile de pui se servesc alături de sos de usturoi sau ketchup.