Croatul Mario Zebic: ”Să dăm pe teren și ultima picătură de energie”

0

Mario Zebic este unul dintre stranierii care au confirmat așteptările la FC Argeș. Venit în această iarnă din Polonia, fundașul croat a avut până acum evoluții consistente în axul central al defensive piteștene, devenind om de bază la echipa de fotbal a Piteștiului. Zebic se completează foarte bine cu Turda, randamentul celor doi ridicându-se la pretențiile și exigențele fanilor alb-violeți.
Pentru fotbalistul în vârstă de 27 de ani, România este a patra țară în care joacă, Mario mai bifând în carieră două sezoane în Germania, la 1. FC Sonthofen, două în Slovenia, la Tabor Sežana, și încă două în Polonia, la Korona Kielce. Învățat să nu abandoneze lupta niciodată, Zebic le cere colegilor dea totul pe teren la fiecare meci.

”Relațiile încep să se sudeze”

Ești de aproape două luni în România. Cum te-ai adaptat și ce impresie ți-a lăsat Piteștiul?
– Sunt aici din luna ianuarie și pot spune că m-am adaptat destul de bine la stilul de viață din România. Piteștiul este un oraș liniștit, cu oameni foarte amabili. Am făcut scurte plimbări și pot spune că mi-a plăcut ce am văzut.
Ai venit cu familia, ți-ai făcut prieteni?
– Da, am venit cu familia în România. Am devenit prieten cu colegii de echipă. Încet, încet, relațiile dintre noi încep să se sudeze. Îmi place să îmi petrec timpul liber cu soția și fiul meu. Le acord toată atenția și îi ajut să se obișnuiască cu stilul de viață din această țară.
Ai degustat bucatele tradiționale românești? Ai vreo mâncare preferată?
-Pot spune că bucatele sunt foarte bune! Îmi place foarte mult mâncarea balcanică. Toate alimentele sunt de top, dar înainte de fiecare masă, ne place să mâncăm ciorbă. Săptămânal descopăr preparate noi. Gust din fiecare câte puțin, nu fac excese.

”Rezultatele nu se fac peste noapte”

Cum apreciezi valoarea campionatul românesc?
– Din ce am văzut până acum, nivelul este destul de bun. Pot spune că și echipa noastră are calitate bună, dar fără puncte, această valoare scade. Sunt multe echipe bune care se bat pentru câștigarea campionatului. La fel de disputată rămâne și lupta pentru rămânerea în Liga I.
Care sunt calitățile tale și ce crezi că ar mai trebui îmbunătățit la jocul tău?
-Despre calitățile mele nu-mi place să vorbesc…. În primul rând pot învăța tinerii cum să fie profesioniști și cum să crească în valoare. Contează foarte mult să lupți până la capăt și să îți formezi o mentalitate de învingător. Noi, croații, nu abandonăm niciodată lupta! Întotdeauna trebuie să faci lucrurile corect, să muncești în credință în fiecare zi, iar rezultatele vor apărea în timp. Nu poți face lucrurile peste noapte, iar dacă încerci să sari peste anumite etape, te păcălești singur!

”Fanii să aibă încredere în noi ”

FC Argeș nu traversează o perioadă bună. Cum poate fi depășită această situație?
– Sunt sigur că dacă vom câștiga următorul joc, moralul nostru va fi mult mai bun! Trebuie să avem mai multă încredere în forțele noastre și să arătăm pe teren cât de buni suntem. Este de datoria noastră să facem tot posibilul pentru a depăși această perioadă mai grea.

Ce mesaj ai pentru suporterii argeșeni?

– Acesta este clubul nostru și vom lupta pentru el. Le cer să aibă încredere în noi până la final. Sunt sigur că răbdarea lor va fi răsplătită. Trebuie să fim concentrați din primul până în ultimul minut. La finalul meciului, fiecare trebuie să fie împăcat cu el însuși că a dat și ultima picătură de energie și transpirație pentru a câștiga. Dacă vom face acest lucru, nu au cum să nu vină și victoriile mult așteptate de toată lumea. M.D

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.