Camera de Comerț și Industrie vrea reorganizarea administrativă

1
  • Dispare județul Argeș de la hartă, s-au vom ”adopta” Vâlcea și Dâmbovița la noi?

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) reiterează nevoia urgentă de reorganizare administrativă a României, prin reducerea numărului de judeţe de la 42 la 15, având în vedere situaţia bugetară prezentată de Ministerul de Finanţe. Reprezentanții instituției nu aprecizat însă și ce județe le vor ”adopta” pe altele. 
Astfel, reprezentanţii CCIR fac un apel la autorităţile statului şi în ceea ce priveşte redefinirea noţiunii de comună ca localitate cu cel puţin 5.000 de locuitori, precum şi redefinirea noţiunii de oraş ca localitate cu cel puţin 10.000 de locuitori, informează economica.net. Conform CCIR, toate instituţiile publice deconcentrate trebuie să fie regrupate sub această nouă formă administrativă. „CCIR face un apel către autorităţile Statului Român cu privire la problema lipsei banilor de la bugetul de stat. CCIR îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia bugetară prezentată de către Ministerul de Finanţe, context în care România riscă să piardă cele mai importante avantaje pe care le are: predictibilitatea şi fiscalitatea redusă. Singura atractivitate pe termen mediu şi lung a României poate rămâne fiscalitatea redusă susţinută de predictibilitate. În această conjunctură complicată, CCIR consideră că există riscul ca prin adoptarea unor măsuri eronate în ceea ce priveşte acoperirea găurilor bugetare, mediul de afaceri să devină, dacă nu un ţap ispăşitor, atunci cel puţin o victimă colaterală. n
Acestui demers al CCIR s-au alăturat mai multe organizaţii patronale şi asociaţii, precum: Patronatul Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase (ROMPAN), Federaţia Patronală din Industria Materialelor de Construcţii din România (PATROMAT), Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT), Organizaţia Naţională Interprofesională Vitivinicolă (ONIV) şi Asociaţia Brokerilor din România.S.M.

1 COMENTARIU

  1. ”Felicitări” pentru harta ungariei mari. S.M., că așa l-a strigat mama lui toată viața, este un pro-maghiar care promovează regiunea autonomă maghiară prin afișarea acestei hărți în articolul lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.