Au început Evaluările Naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

0
1

Evaluarea Națională 2023 la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a a început în Argeș ieri și se va desfășura până pe 25 mai, potrivit calendarului anunțat de Ministerul Educației. În total, în județ sunt 15.325 elevi care susțin aceste examene, 4819 la clasa a II-a, 5050 la clasa a IV-a și 5456 la clasa a VI-a.
Primii care susțin testările testari sunt elevii de clasa a II-a, apoi cei de a IV-a și într-un final cei de a VI-a. Notele de la aceste Evaluări Naționale nu se trec în catalog, nu se anunță public, doar se comunică părinților și ajută învățătorii și profesorii să identifice eventualele lacune ale elevilor. Conform portalinvatamant.ro, fiecare test de la Evaluarea Națională este evaluat de către două cadre didactice evaluatoare, dintre care unul este învățătorul / institutorul / profesorul pentru învățământul primar, de la clasă. Corectarea testelor se realizeaza în termen de maxim 7 zile de la susținerea lor. Ulterior corectării, fiecare părinte / reprezentant legal este invitat la școală să ia la cunoștință rezultatele, în mod individual și privat. Învățătorul clasei arată testul, explică acordarea codurilor în funcție de greșelile avute și întocmeste un proces verbal semnat de către părinte. Rezultatele individuale la Evaluarea Națională sunt cuprinse în fișele de evaluare și sunt supuse unui proces de analiză de către cadrul didactic și de către colectivul de catedră din fiecare unitate școlară. În urma acestei analize, cadrul didactic decide, acolo unde este cazul, elaborarea planului individualizat de învățare al elevului, instrument fundamental de remediere / dezvoltare / orientare care cuprinde informații diagnostice și prognostice în vederea orientării și optimizării învățării.
Calendar Evaluare Nationala 2023 la clasa a II-a • 9 mai 2023: Limba romana / limba materna (scris) • 10 mai 2023: Limba romana / limba materna (citit) • 11 mai 2023: Matematica • 12 mai 2023: Limba romana pentru minoritatile nationale (scris si citit)
Calendar Evaluare Nationala 2023 la clasa a IV-a • 16 mai 2023: Limba romana • 17 mai 2023: Matematica • 18 mai 2023: Limba materna
Calendar Evaluare Nationala 2023 la clasa a VI-a • 24 mai 2023: Limba si comunicare • 25 mai 2023: Matematica si Stiinte ale naturii. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.