Şoferiţa lovită de tren a rămas fără permis

0

Un accident care ar fi putut să aibă urmări dramatice a avut loc ieri, la intrarea în Câmpulung, pe strada Pescăreasa. La trecerea de nivel cu calea ferată, o şoferiţă aflată la volanul unui Peugeot, nu a oprit şi a fost lovită de tren. Din fericire, conducătoarea auto a scăpat nevătămată. S-a ales însă cu maşina distrusă şi…a rămas fără permis. 
Cristina B., de 40 de ani din Câmpulung, se afla în cartierul Pescăreasa. Când a ajuns la trecerea de nivel cu calea ferată, şoferiţa fie nu s-a asigurat corespunzător, fie a văzut trenul şi a considerat că are timp să treacă. Cert este că a maşina ei a fost izbită, în partea din faţă, de un tren personal care se deplasa pe ruta Golești – Câmpulung Muscel. Din fericire pentru cea de la volan, în momentul impactului maşina s-a răsucit şi a fost proiectată în afara căii ferate, astfel că şoferiţa a scăpat teafără.
Autoturismul este însă distrus. În timpul izbiturii, toată partea din faţă a fost ruptă.

Patru luni fără permis

Verificările au fost efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș. Oamenii legii au stabilit că „la trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere, semnalizată cu indicatoare, nu a oprit la apropierea trenului, împrejurare în care autoturismul pe care îl conducea a fost acroșat de un tren pentru transport pasageri, care se deplasa pe ruta Golești – Câmpulung Muscel”. După cercetările de la faţa locului trenul şi-a continuat cursa. Şoferiţa a rămas fără permis. „În urma abaterii constatate, conducătoarea autoturismului a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, totodată fiind aplicată măsura complementară de reținere a permisului de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile”, a transmis Mădălina Epure, ofiţer de relaţii cu presa al IPJ Argeş. Potrivit legii, în acest caz, conducătoarea auto nu va avea dreptul la reducerea perioadei de suspendare. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.