Calculatoare donate în unități de învățământ din Argeș

0

Ateliere Fără Frontiere va dona calculatoare la patru unități din județul Argeș în cadrul programului Dăm Click pe România 2023. În întreaga țară vor fi distribuite 2000 de echipamente IT recondiționate de persoanele din grupuri vulnerabile și dezavantajate care lucrează în educlick, unul dintre atelierele de inserție socio-profesională ale asociației. În toamă, vor mai fi donate ale 2000 de echipamente.

Dăm Click pe România este un program al Asociației Ateliere Fără Frontiere care urmărește digitalizarea educației din România și scăderea decalajului educațional prin echiparea cu infrastructură digitală a organizațiilor educaționale ce activează în mediul rural sau urban marginalizat: grădinițe, școli, licee, organizații non-guvernamentale sau instituții publice cu caracter social.

În prima parte a ediției din anul 2023, programul va ajunge la un total de 135 de unități școlare și alte organizații educaționale care activează în comunități defavorizate.

Printre ele se află și 4 organizații din județul Argeș:
-Asociația de Inițiere în Robotică și IT din Pitești
-Școala Gimnazială „Nicolae Simonide” din Pitești
-Asociația Academia Piticilor din Câmpulung
-Liceul Tehnologic „Petre Ionescu Muscel” din Domnești.
Laureații Dăm Click pe România au fost aleși în urma unui apel de proiecte deschis între 27 aprilie și 14 mai, la finalul căruia 176 de aplicații au fost înscrise.

Au fost selectate 95 de unități școlare, 34 de organizații non-guvernamentale și 6 instituții sociale care vor primi în următoarele luni calculatoare complet echipate (unitate centrală, monitor, periferice, sistem de operare).

Calculatoarele donate în acest program sunt echipamentele IT uzate pe care Ateliere Fără Frontiere le obține în calitate de colector autorizat de la companii și diverse organizații, toate fiind recondiționate de persoanele din grupuri vulnerabile și dezavantajate care lucrează în educlick, unul dintre atelierele de inserție socio-profesională ale asociației, au transmi într-un comunicat de presă reprezentanții Ateliere Fără Frontiere. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.