Începe examenul de titularizare

0

Miercuri va avea loc concursul pentru titularizare a cadrelor didactice. Examenul probei scrise va începe la ora 9,00 dar intrarea în sală se face între 7.00 și 8.00. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Argeș, candidații trebuie să prezinte actul de identitate. 
”Concursul național pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar, sesiunea 2023, va avea loc în data de 12 iulie 2023, conform arondării disciplinelor pe centre de concurs, afișate pe site-ul I.Ș.J. Argeș. Accesul candidaților în săli este permis pe baza actului de identitate (buletin de identitate/carte de identitate/carte de identitate provizorie/pașaport), în intervalul orar 7 00 -8 00 . În mod excepțional, identitatea candidaților se poate realiza și pe baza permisului de conducere sau a cărții de alegător. Proba scrisă începe la ora 900 iar durata de redactare a lucrării scrise este de 4 ore”, anunță ISJ Argeș.

Candidații eliminați nu mai au dreptul să predea

Sunt două centre de examinare, unul la Școala Gimnazială ”Matei Basarab” Pitești și celălalt la Colegiul Național ”IC Brătianu” Pitești. ”Se interzice candidaților să pătrundă în sala de concurs cu obiecte sau materiale din următoarele categorii: genți, poșete, ziare, reviste, cărți, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile sau orice alte dispozitive/mijloace care intermediază/facilitează comunicarea la distanță, precum și alte obiecte/materiale a căror utilizare afectează desfășurarea concursului în condiții de legalitate, echitate și obiectivitate. Nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de obiecte/materiale interzise în sala de concurs duce la eliminarea din concurs a candidatului, indiferent dacă obiectele/materialele interzise au fost folosite sau nu. Candidații pot avea dicționare pentru disciplinele limba latină sau greacă veche (elină) și planurile de conturi pentru disciplina “economic, administrativ, poștă”. Candidații, care în timpul desfășurării probei scrise sunt surprinși copiind, transmițând soluții cu privire la subiecte sau având asupra lor materiale nepermise, din categoria celor menționate mai sus sau compatibile cu acelea, chiar dacă nu le utilizează în momentul în care sunt depistați, sunt eliminați din examen pentru tentativă de fraudă, prin decizie motivată a președintelui comisiei din centrul de concurs, situație în care profesorii asistenți care asigură supravegherea sau membrii comisiei din centrul de concurs încheie un proces-verbal. Aceeași măsură se aplică și pentru orice altă tentativă de fraudă. Candidații eliminați din concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu sunt repartizați pe posturi didactice/catedre în anul școlar 2023-2024”, mai scrie în anunțul ISJ Argeș. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.