Spectacolul „URMUZ” jucat la Teatrul Dramaturgilor

0
  • Actorii de la Davila s-au bucurat de succes în Capitală

Zilele trecute, spectacolul „URMUZ”, pus în scenă de actorii Teatrului „Alexandru Davila” Pitești, s-a jucat la Teatrul Dramaturgilor din București. I.I.
Protagoniștii spectacolului împreună cu regizorul Mona Gavrilaș și autorul Valeriu Butulescu, au fost aplaudați și au primit aprecieri atât din partea spectatorilor, cât și din partea criticilor de specialitate.
„CUMETRELE” se duc la Chișinău
Actorii și regizorul Mona Gavrilaș au făcut din acest spectacol unul de colecție despre viața scriitorului pe care Tudor Arghezi l-a avântat în literatura cea mare sub pseudonimul Urmuz. Este un spectacol în care sunt evidențiate, în maniera originală a regizorului artistic Mona Gavrilaș, frământările scriitorului Demetru Dem Demetrescu-Buzău (URMUZ), născut la Curtea de Argeș în urmă cu 140 de ani. Spectacolul face parte din programul de evenimente desfășurate pe parcursul anului 2023, declarat Anul URMUZ (140 de ani de la naștere-100 de ani de la moarte). Un spectacol inedit și necesar care, datorită echipei artistice , academicianului Gheorghe Păun și Teatrului ”Alexandru Davila Pitesti”, reprezintă o reparație morală pentru literatura bizară. De asemenea, Teatrul „Alexandru Davila” Pitesti va participa pe 19 octombrie a.c., la Festivalul Internațional de Teatru „Toma Caragiu” cu spectacolul „DACII ȘI ROMÂNII.ro”, regia Cezar Ghioca, iar în data de 22 octombrie a.c. la Festivalul Internațional de Teatru FESTIS de la Chișinău, cu spectacolul „CUMETRELE”, regia Attila Vizauer.
Aceste activități preced Festivalul Internațional de Teatru „Liviu Ciulei”, ediția a II-a, pe care Teatrul „Alexandru Davila” Pitești îl organizează în perioada 4-26 noiembrie 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.