Colectarea separată și corectă a deșeurilor este o obligație!

0

Colectarea separată și corectă a deșeurilor este o obligație, a nostră a tuturor, atât legală cât și morală – pentru mediu, pentru un Pitești curat și sănătos, anunță reprezentanții Salubritate 2000 S.A. Iată mai jos sfaturi pentru piteșteni și nu numai! 

Prin reciclare, dăm deșeurilor o nouă întrebuințare. Colectarea separată a diferitelor tipuri de deșeuri începe din casa fiecăruia dintre noi și este primul pas spre procesul de reciclare.

Cum se face colectarea separată a deșeurilor urmând câțiva pași simpli?

Identificarea deșeurilor ce urmează să fie colectate separat din casă, serviciu, școală etc.;

-Sortarea deșeurilor pe categorii: plastic/metal, hârtie/carton, sticlă, biodegradabil și rezidual;

Presarea /plierea deșeurilor de ambalaje din hârtie/carton, plastic sau metal înainte de depozitare pentru a le reduce volumul și a economisi spațiu în container;

Depozitarea deșeurilor colectate separat, în containerele special amenajate și etichetate, respectând codul culorilor: ALBASTRU – hârtie/carton, GALBEN – plastic/metal, VERDE – sticlă, MARO – biodegradabil, NEGRU/GRI – rezidual.

De ce este important să colectăm separat deșeurile?

Deșeurile generate zilnic și depozitate necorespunzător poluează puternic mediul înconjurător, având un impact major asupra planetei. De asemenea, nesortate și depozitate necorespunzător, deșeurile ajung la groapa de gunoi ca deșeu municipal în amestec, fără a mai putea fi recuperate și valorificate.

Pentru a evita asemenea situații, este necesar să limităm cantitatea de ambalaje și să gestionăm eficient deșeurile, colectându-le separat pentru a le recicla.

Colectarea separată a deșeurilor este obligație legală pentru toți cetățenii!

Pentru un Pitești curat este nevoie de muncă în echipă!

Pentru orice informații suplimentare sau sesizări, adresați-vă operatorului la următoarele contacte: dispecerat: 0248/636535, fax: 0248/215308, e-mail: salubritate@gmail.com.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.