Bogdan Veselovski îşi lansează cartea de călătorii, la Piteşti

0

Luni, 27 martie, la ora 18.00 ,la Filarmonica Piteşti va avea loc lansarea cărţii de călătorie ”Hai-hui prin lumea largă. Jurnalul unui voluntar călător” a globetrotterului Bogdan Veselovski, argeşean de origine, nimeni altul decât nepotul cunoscutului compozitor Vasile Veselovski. În cartea lui, Bogdan a incles poveşti de pe cele patru continente pe care le-a vizitat cu rucsacul în spate, făcând autostopul. De asemenea autorul vorbeşte şi de perioada de voluntariat într-una dintre cel mai sărace ţări din Africa, acolo unde i-a învăţat franceză, engleză şi colinde româneşti pe sute de copii, în cadrul unui program educaţional al guvernului din Malawi.
De peste zece ani, Bogdan Veselovski a străbătut patru continente cu autostopul, a vizitat mai mult de 70 de țări și a parcurs mai bine de jumătate din distanța de la Pământ la Lună. Pe lângă primele aventuri cu ”ia-mă nene”, în carte sunt descrise o parte din experiențele sale ca voluntar în diferite locuri incredibile: în cea mai săracă țară din Africa – Malawi (2014-2015), în Siberia (2015; 2019), în jungla amazoniană din Ecuador, alături de indigeni (2015-2016), deasupra Cercului Polar și în Laponia finlandeză (2018-2019), se precizează în prezentarea evenimentului.
Cartea se bazează pe scrisorile trimise de peste mări și țări prietenilor, inspirate, la rândul lor, din însemnările de călătorie ale sale, ale unui împătimit iubitor de oameni și de natură. Așadar, ” Hai-hui prin lumea largă” este un jurnal de călătorie, dar, în același timp, un ghid, un roman de aventuri, un album foto, o carte de poezii, o poveste descrisă într-un limbaj viu de un prieten bun, la un pahar de vorbă, spun organizatorii evenimentului cultural. M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.