Evenimentele zilei

0



✓ 842: Charles Chel și Louis, depun jurământul de la Strasbourg în limbile franceză și germană.
✓ 1014: Papa Benedict al VIII-lea îl încoronează pe Henric de Bavaria, rege al Germaniei și al Italiei, ca Sfânt Împărat Roman.
✓ 1076: Papa Grigore al VII-lea anatemizează pe episcopii reuniți în sinodul de la Worms și îl excomunică pe împăratul Henric al IV–lea. Prin acest act, supușii au fost dezlegați de jurământul de credință prestat regelui.
✓ 1130: Este ales Papa Inocențiu al II-lea.
✓ 1349: Câteva sute de evrei sunt arși de vii, de către mulțimi, în timp ce evreii rămași sunt forțat înlăturați din Strasbourg.
✓ 1400: Richard al II-lea al Angliei moare, cel mai probabil din cauza foametei, în Castelul Pontefract, la ordinul lui Henry Bolingbroke.
✓ 1530: Conquistadores spaniol, condus de Nuño de Guzmán, îl execută pe Tangaxuan al II-lea, ultimul monarh independent al statului Tarascan, în centrul actual al Mexicului.
✓ 1556: Încoronarea lui Jalaluddin Muhammad Akbar.
✓ 1556: Thomas Cranmer este declarat eretic.
✓ 1778: Steagul Statelor Unite este recunoscut oficial de o navă străină pentru prima dată când amiralul francez, Toussaint-Guillaume Picquet de la Motte, face un salut de nouă ori pentru USS Ranger comandat de John Paul.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.