Acţiune de depistare a şoferilor drogaţi şi beţi!

0

La acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri argeșeni au continuat activitățile preventive, de această dată având ca obiectiv principal pe cel al depistării conducătorilor auto, care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, anunţă IPJ Argeş.

„În ultimele 48 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate aproape 500 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 100.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 37 de permise de conducere și au fost retrase 18 certificate de înmatriculare.

Zilnic, polițiștii rutieri au fost la datorie pe drumurile publice din județ, efectuând verificări în trafic, în vederea identificării conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulație pe drumurile publice, folosind în acest sens aparatele RADAR, DrugTest și etilotest.

În perioada 03-04 februarie a.c., polițiștii argeșeni au efectuat 12 testări cu aparatele Drugtest, două persoane fiind depistate conducând sub influența substanțelor cu efect psihoactiv. Doi conducători auto au fost depistaţi pozitiv

Polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier Pitești, care acționau pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, dar și depistarea conducătorilor auto aflați sub influența substanțelor cu efect psihoactiv sau a alcoolului, au depistat un bărbat de 25 de ani, din județul Dolj, care conducea un autoturism pe DJ 659A, pe raza localității Bradu, iar în urma testării cu aparatul DrugTest a rezultat că acesta se afla sub influența a două substanțe cu efect psihoactiv.
Ca urmare, persoana în cauză a fost condusă la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice, pentru determinarea substanței prin analize de specialitate.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere al celei în cauză a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

 

În ziua de 04 februarie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier Pitești, care acționau pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, dar și depistarea conducătorilor auto aflați sub influența substanțelor cu efect psihoactiv sau a alcoolului, au depistat un bărbat de 33 de ani, din Costești, care conducea un autoturism pe DJ 659A, pe raza localității Bradu, iar în urma testării cu aparatul DrugTest a rezultat că acesta se afla sub influența unei substanțe cu efect psihoactiv.
Ca urmare, persoana în cauză a fost condusă la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice, pentru determinarea substanței prin analize de specialitate.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere al celei în cauză a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație”, au transmis reprezentanţii IPJ Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.